(ki halt meg húsz éve…)

2013. december 10. 19:10

Ha Antall nem hal meg, Orbán Viktorral együtt hozta volna létre a konzervatív polgári szövetséget.

2013. december 10. 19:10
Kristóf Attila
MNO

A halála óta eltelt húsz évben nem csupán a honi, hanem az egész európai politikai közeg megváltozott. Azok a szavai, amelyeket a korabeli szabad magyar sajtó habzó gyűlölettel idézett, miszerint »lélekben tizenötmillió magyar« miniszterelnöke kívánt lenni, vagy az, hogy csak a keresztény Magyarországnak van jövője, az EU-ban ma nem keltenének ujjongást. A hitek és vélemények az álliberalizmus szellemétől áthatott világban gyűlöletbe csaptak át, s az antalli korrektség és intellektuális, liberális felfogás eltűnt a közéletből. Pedig hogy tisztelték őt egykor a »művelt Nyugat« vezető politikusai! Ha nem hal meg, Orbán Viktorral együtt hozta volna létre a konzervatív polgári szövetséget, s a nemzedékek egymáshoz való viszonyát nem befolyásolták volna hatalmi vetélkedések.

Tagadhatatlan, hogy az a szeretet és nagyrabecsülés, amit a Fidesz politikusai iránt érzett, kölcsönös volt. A kommunista múlttal való küzdelemben, ami napjainkban tetőzni látszik, jelentős szerepet tölthetett volna be, jelenléte hozzájárult volna ahhoz, hogy lényegében ne egyetlen személyiségnek kelljen szembenéznie azzal a gyűlölettel és agresszivitással, amivel a baloldal itthon és külföldön, a keresztény, nemzeti, konzervatív és szabadság eszmékhez a legalantasabb módon viszonyul. Az, hogy a baloldali sajtó és politikusok, az akkor történteket feledve, ma úgy emlegetik őt mint úriembert és »viszonylag« demokratát, igazi belátásból fakad-e vagy merő képmutatás, én nem tudom…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ëmëhntëhtt-Ré
2013. december 11. 07:43
Antall ha élne undorral beszélne Orbánról.
Wagner Hopkins
2013. december 11. 01:06
Meg van írva a bölcsek könyvében, hogy politikában úriemberkedéssel nem megyünk semmire. Azóta már civilként sem. Tetözik a proletárdiktatúra.
states
2013. december 10. 20:26
Antall alatt gyakorlatilag tovább kormányzott az MSZMP, miközben a néhai kormányfő az alkotmányos és jogállami fellegekben járt, az érintetlenül hagyott állampárti apparátus kiprivatizálta alóla az országot. Három éven keresztül arról szóltak a parlamenti közvetítések, hogy az emdéefes képviselők interpellálták a saját kormányukat a legkülönfélébb privatizációs ügyekben, minden eredmény nélkül. Csak a példa kedvéért, a privatizációért felelős helyettes államtitkárt úgy hívták Szilvásy György. No comment.
freehckr
2013. december 10. 20:16
Antall pedig egy f*sz volt, és az MDF-es kormánya meg egy csődtömeg, tulajdonképpen nagy mértékben az ő felelősségük a sikeres szocialista restauráció és a rendszerváltás megakadályozása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!