Ezért nem írtam alá Iványi Gáborék egyháza mellett

2013. október 04. 08:32

Ha aláírásommal segítettem volna a MET ügyét, azzal elfogadtam volna a 2010 óta regnáló hatalom által megalkotott egyházügyi törvény szabta kereteket.

2013. október 04. 08:32
Szegő Péter
HVG

„Az alá nem írásom a körülményeknek szólt. Nem a MET-nek kell a kerítésen belülre kerülni, hanem a kerítést kell megszüntetni. Attól, hogy a MET egyházzá válik, a törvény még úgy elfogadhatatlan, ahogy van. (…)

Ha aláírásommal segítettem volna a MET ügyét, azzal elfogadtam volna a 2010 óta regnáló hatalom által megalkotott egyházügyi törvény szabta kereteket. Ha azonban a MET egyházzá válik, attól még az asztallábimádók vagy a dzjrskjhben hívők nem lesznek a rendszer részei, s maga a fölállított jogi keret nem lesz kevéssé elfogadhatatlan.

Ezért nem írtam alá a MET-tagságot megerősítő nyilatkozatot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2015. március 23. 16:21
Iványi egy magyargyűlölő bohóc.
Öreg
2013. november 05. 11:29
Egyetértek! Attól, hogy 10-20 ezer ateista támogatja, mint egyháznak nem nő meg a tevékenysége, tehát a hitélete nem erősödik. Ha így lehet/ne/ egyházat "csinálni" akkor bármelyik párt egyházi státuszért pályázhatna, ha nem kerül be a parlamentbe. Egyébként meg Iványiékat nem hiába léptették ki a metodisták!
drkovax
2013. november 05. 11:28
Az aláírók zöme csak azért nem követett el büntetendő okirat hamisítást, mert lelkiismereti szabadság van és így (okkal) tilos bebizonyítani a hamisítás (amúgy evidens) tényét. Iványi (a nemzetközi metodista szervezetektől "független" - valójában azok által metodista egyháznak el nem ismert) szervezete most lett végérvényesen az ateista ballib "egyháza" ...
Fahrenheit 451
2013. november 05. 11:28
"Hogy lehetett a Hitgyüli történelmi egyház ???" Természetesen úgy, hogy a pénzéből befizet a fidesz pártkasszába, ahelyett, hogy mindenféle hülye szegényeket támogatna. "Attól, hogy a MET egyházzá válik, a törvény még úgy elfogadhatatlan" Ezért aztán bárki segíthette volna aláírásával egyházi támogatáshoz a szegényeket támogató szervezeteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!