Tartós közéleti világlátás

2013. július 03. 12:19

A jobboldal régi mítoszaiba illesztve mesélem el ezt a történetet.

2013. július 03. 12:19
Uj Péter
NOL

„A jobboldal régi mítoszaiba illesztve mesélem el ezt a történetet. (...) Tocsik és Horn is meghalt már, lehet röhögni, hogy bele bírtak bukni egymásba. Meg kell szakadni, tényleg: a Tocsik összesen nem volt milliárd!!! Tekintetesem uram, te ma hány Tocsikot tolsz egy óra alatt? Istenem, mekkora hülyék.

Pedig a Gyula, visszatérve, meg kell hagyni, mondott jókat. Mindenképp ő revitalizálta a kisemberek antikapitalizmusára építő, az államot később ismét túlterhelő jóléti gesztuspolitikát. Aztán meg ott van még a magunk részéről, nagyon is, a családcentrikusság. Úgy is értve persze, hogy semmi buzulás. Nem Nemzeti Színház ez, kérem. Hanem népi. Olyan plebejusforma. Tragédia dell’arte.

Mielőtt a ház elcsöndesedne, előpöndörödik nagy zsivajjal a gyereksereg. Egy-egy szárnyat-combot köllene nyújtani nekik. Ki egy népszerű könnyűzenei fesztivált, ki egy belvárosi klubot, ki egy autó-pályaszakaszt, ki egy megyei jogú várost karmol le magának. Jaj, hogy tevékenykedik máris a sok kis puja! Büszke szülőtekintet a jutalmuk, és néhány apró százmillió, csak úgy szárnypróbálgatásilag.

A zsivaj elül, végképp lehanyatlik valami nyugaton. Ezt követőn csönd honolása kerül sorra a táj tekintetében. Vonatfütty.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2013. július 03. 15:26
jav. esetleg
Antigoné
2013. július 03. 15:24
Honnan ez a finnyás plebejus-ellenesség, keves UP? Kiskorában az asztal körül kegették, ha népdalt merészelt énekelni? Ez valami betegség a baloldalon? Vagy csak sznobéria, esteleg idegenszívűség.
balbako_
2013. július 03. 15:15
Ez a ballib legendárium a jó Gyusziról, akinek károkozása sok ezer milliárdot tesz ki persze nem amnéziásoknak. Nem csak Tocsik ügy, az elkótyavetyélt energiaipar, a Budapest Bank privatizációja, a holtrészegen elmotyogott ingyen repülőztetése a nyugdíjasoknak és sorolhatnám még. A szegényeknek meg csirkecomb helyett adott Bokros csomagot, olyat, hogy belegebedtek. 29%-os inflációt is tőle kaptuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!