Isten és a napszemüveg

2013. június 24. 17:36

Régi felismerésem, hogy a Biblia értelmezése és az istenképünk egy magunkban hordozott, az életünk folyamán kialakult értelmezési keret eredményei.

2013. június 24. 17:36
Szikszai Szabolcs
Újragondoló

A napszemüveg használata több okból is hasznos: egyrészt kényelmes, másrészt nem károsítja a szemünket az erős napfény, harmadszor nem vakít el az erős fény, és tisztábban láthatunk vele. Pl. amikor nappal szemben kocsit vezetünk (azt nagyon utálom!). Használjuk, de tudjuk, hogy az a világ, amit látunk, nem a valós világ, hanem a napszemüveg által „befestett” és leminimalizált, megszűrt valóság. A „lelki” napszemüveggel nem így van. Bele sem gondolunk, hogy az általunk objektívnek gondolt valóság lényegében egy általunk öntudatlanul megszűrt valóság. Miért ez a napszemüveg? Azért, hogy ne érjenek erős fények, és mert kényelmes. Egy védekezési mechanizmus. A napszemüvegen keresztül a világból csak olyan információk érkeznek be hozzánk, amelyek számunkra könnyedén elviselhetőek, nem terhelnek meg.

Már rég rájöttem, hogy ez tragikus, mert Isten üzenetének a középpontjában pont az az üzenet áll, hogy Isten le akarja venni ezt a szemüveget rólad. Nézz a napba, és döbbenj rá, hogy mindeddig vak voltál, és láss újra. Lásd a valóságot. Láss, sőt, légy magad az fény. Lásd, hogy én vagyok a fény. Tükrözz vissza, sőt légy magad is másokat saját napszemüveges voltukra ráébresztő. Hogyan kerül le az a napszemüveg? Első és legfontosabb lépés, hogy azt akarod, hogy a világot olyannak lásd, amilyen valójában. Benne magadat is olyannak lásd, hogy ne félj a valóságtól. A második lépés, hogy ne fél attól, hogy valami olyasmire mutat rá a Biblia, ami alapjaiban rendezi át a gondolkodásmódodat. Ugyanis ez a legjobb, ami történhet veled a Biblia olvasásának a következtében és a Szentlélek munkája által. A világ nem olyan szürke, mint gondoltad, csak vedd le a napszemüveget!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopasz49
2013. június 30. 01:15
Gondolat ébresztő írás,és teljesen igaz a megvilágítás. Köszönöm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!