A sajtótájékoztató műfaja halott, és mi öltük meg!

2013. június 28. 19:59

A korrupció egy sajátos formája, amikor vacsoráért, vagy egy ajándék telefonért hajlandó csak egy újságíró kimozdulni a munkahelyéről.

2013. június 28. 19:59
Szabó Dániel
Campusonline

„A korrupció egy elég sajátos formája már ez, amikor vagy az instant tartalomért (celebek), vagy a vacsoráért, vagy egy ajándék telefonért hajlandó csak egy szerző kimozdulni a munkahelyéről, hiszen a legtöbbször e-mailen amúgy is kap egy közleményt pár képpel, amit aztán vidáman megoszthat. Más esetben a hirdetők hiánya miatt inkább meg sem jelentet semmilyen PR-tartalmat, hátha valamelyik cég végül feladja, és reklámfelület vásárlásra adja a fejét, megint máskor saját lustasága nem viszi ki egy sajtótájékoztatóra.

Azonban túlzásokba nem kell esni, hiszen bármennyire is sok újságíró megy el egy Bálint Antóniával és Nagy Feróval megterhelt eseményre, a valódi tartalom el fog veszni a celebvilág süllyesztőiben, amit Overdose patái vájtak. Hiszen már-már kádári egyszerűségű az a megállapítás, hogy aki »csak celebért megy el, az csak celebről fog írni«, ez pedig éppen azt a célt nem éri el, amiért ez az egész rendezvény megvalósult, vagyis nem lesz belőle valódi PR-es tartalom. Amúgy biztos vagyok benne, hogy az Alcatel OneTouch Idol Ultra egy jó telefon – elégedett Telenor Onetouch tulajdonosként csalódnék is, ha nem így lenne. Csak éppen semmi fontosat nem tudtam meg róla, mert a figyelmemet millió egy más dolog kötötte le.

A sajtótájékoztató műfaj halott, és mi, újságírók öltük meg! Ezért a szervezőket egy rossz szó nem érheti, hiszen ők csak a modern média elvárásainak próbáltak megfelelni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2013. július 24. 01:03
Ez az iromány állati, de tényleg. Megtudható belőle, hogy a celebvilág híreit kreáló újságírók az unalmas íróasztalaiknál találják ki a celebekről szóló híreket. A hátsójukat meg csak akkor emelik fel, ha valamivel megkenik őket. Hogy úgymondjam, aprópénzzel korrumpálják őket... Ki az, aki olvassa ezeknek a szennylapoknak az írásait? Kik az olvasók?? KI VESZI MEG ezeket az újságokat???
FBG
2013. június 30. 22:27
ez hogy jött ide? :)
Borg_Minden_ellenállás_hasztalan
2013. június 30. 22:27
meg a bálnák, akik azzal vígasztalódnak, hogy a celebeknek is lehet problémájuk. A legnagyobb példányszámú ujság a Bli.., nem a MN vagy a Népszabi. A politikai sajt.táj.-on meg nem lehet kérdezni, csak az előre meghirdetett , adott témában. Ha véletlenül kínos kérdés hangzik el, akkor úgy tesznek, mintha nem hallották volna. Ha van kirendelt csicska a politikus mellé állítva, akkor jön a bemagolt szöveg: "kérem, csak az adott témában kérdezzen!".
dohányárusítás = DROGKERESKEDELEM
2013. június 30. 22:27
mert jobb szerettek KITARTOTT véleményKURVÁK LENNI mint valódi újságírók
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!