Ízlések és menetek

2013. április 22. 07:18

Képzeljük el, hogy kontinensünk gazdaságilag legerősebb állama vagyunk, amely diktál az Európai Unióban.

2013. április 22. 07:18

De sajna, mi egy gazdaságilag igazán megerősödni még nem tudó ország vagyunk. Tele szociális gondokkal, árvízzel, szegénységgel, nehezen kezelhető munkanélküliséggel, valamint egy találékony, tehetséges és makacs miniszterelnökkel, aki szeret borotvaélen táncolni, de ha nem szeret, akkor is azon kell neki, és ha az a borotva nem jégből van, akkor még szerencsésnek is mondhatja magát. S mivel egyelőre nem remélhetjük, hogy uniós bezzegország leszünk, és mint a bolha, ugrunk át a perifériáról a centrumba, hát megtanulunk sarokba szorítva is küzdeni.

Legyen szabad útja az Élet menetének, halottaik, mint minden ártatlanul elpusztult ember, tiszteletet érdemelnek. A motorozás, különösen az »adj gázt!« jelszóval, enyhén szólva nem ízléses ezen a napon. De azt se feledjük: akit kegyelet vezet, s nem reváns a vétlen utódokon, az emlékezik, nem provokál.

Mindenki vizsgázik ilyenkor.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bohocugyi allamtitkar
2013. április 22. 10:32
"találékony, tehetséges és makacs miniszterelnökkel" elore a lenini uton a melegszarig!
atila68
2013. április 22. 10:23
Nem tudtam eldönteni, hogy a hölgy Margaret Thatcher-ről, vagy Charles de Gaulle-ról beszél...
kesztió
2013. április 22. 08:18
Az agyatok lágya, kedves jobberek. Ti kizárólag csak konfrontatív politikában tudtok gondolkozni. Vagy diktáltok, vagy diktálnak nektek. Az együttműködés, okos kompromisszum számotokra ismeretlen fogalom. Vár titeket a történelem szemétdombja.
OrangeOrder
2013. április 22. 07:40
Ez nekem így elsőre nem túl koherens. Iszom még egy kávét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!