Mernek buták lenni

2012. szeptember 11. 10:21

Csak lábjegyzet lehet, de a Magyar Külügyi Intézet mégiscsak arra ösztökélte az illetékeseket: merjenek buták lenni.

2012. szeptember 11. 10:21
Pető Péter
Pető Péter
NOL

„A kormánypárt elöljárói meglehetősen unortodox módon igyekeznek bizonyítani bátorságukat. Ez már csak azért is meghökkentő, mert a választások óta inkább rettegni láttuk őket. Mással ugyanis nehezen magyarázható az ellenzék jogainak szűkítése, a választási rendszer narancssárgára festése, a médiatörvény hatálybaléptetése, valamint az egykor volt független intézmények kvázi privatizálása. Csupán az igyekszik befalazni a kapuját, mielőtt pályára lép, aki fél a tiszta versenytől.

Ezért is váratlan a múlt heti változás. Persze A baltás gyilkos esete az Orbán-kormánnyal című diplomáciai káoszt és erkölcsi megsemmisülést elemző esettanulmányban csak lábjegyzet lehet, de a Magyar Külügyi Intézet mégiscsak arra ösztökélte az illetékeseket: merjenek buták lenni.

Az úgynevezett elmúlt húsz évben sokat látott magyar társadalom számára is nóvum lehetett a kezdeményezés. Legalábbis eddig aligha feltételeztük, hogy koncepció és stratégia is felfedezhető a különféle bornírt kommunikációs mutatványok mögött. Pedig a vonatkozó javaslat azt jelzi, olykor szépen átgondolt terv húzódik meg a látszólagos balgaság mögött.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. szeptember 11. 20:52
Petike jobb ha visszamész a focihoz!
Zokni
2012. szeptember 11. 13:12
Hol a Külügyi Intézet tanulmánya? A nélkül számomra az egész érthetetlen.
Forsz
2012. szeptember 11. 11:46
"..az igyekszik befalazni a kapuját, mielőtt pályára lép, aki fél a tiszta versenytől." ----------------------------------------- Na, olyat az újkori demokráciákban még nem láttam, hogy tiszta verseny. Éppen ezért, van is mitől tartani. A tiszta verseny nevében tették tönkre 1990. és 1996. között országunkat a verseny forszírozói. A liberális demokrácia alapját jelentő fogalmakról nekünk eddig csupán negatív tapasztalataink vannak. A verseny is ilyen. Nagyon könnyű visszaélni vele. Más sem kell hozzá, csak erőfölény és kellő demagógia. Mellesleg, ez a cikk tipikus példája a verbális tornamutatványoknak, amely alig mond valamit, de annál kacifántosabb.
tarackos
2012. szeptember 11. 11:40
"...a Magyar Külügyi Intézet mégiscsak arra ösztökélte az illetékeseket: merjenek buták lenni..." Ehhez nem kell mersz, alapból hozzák a karaktert...;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!