Elhasznált feleségek

2012. augusztus 28. 13:38

Jó lenne, hogyha legalább olyan értékesnek tartanánk a házasságot, mint egy új piros kocsit és ha elromlik, akkor mindent megtennénk azért, hogy megjavítsuk, időt, pénzt energiát nem sajnálva.

2012. augusztus 28. 13:38
Pásztor Dániel
Kerdem

„Szerintem a házasságot a legtöbben valahogy így gondolják: esküszöm, hogy szeretni foglak és kitartok melletted életed végéig, vagy amíg valami jobb csaj nem jön, vagy amíg megunlak. Meddig tart egy házasság? Amíg el nem romlik. Ekkor kell lecserélni öregecskedő feleségeinket és bebizonyítani, hogy még mindig fiatal és vonzó vagyok.

Jó lenne, hogyha legalább olyan értékesnek tartanánk a házasságot, mint egy új piros kocsit és ha elromlik, akkor mindent megtennénk azért, hogy megjavítsuk, időt, pénzt energiát nem sajnálva. Nem feladni. Küzdeni. Miért érdemes küzdeni, ha nem ezért? Idő kell hozzá nyilván. Lehet, hogy több mint egy kocsi megjavításához. Lehet, hogy egy év is. Vagy tíz. Mit számít, ha életed végéig utána a tiéd marad? Azt gondolom időről időre kell a szerviz, karban kell tartani és ápolni kell ami érték.

A hűség talán itt kezdődik. Könnyű hűségesnek lenni amíg kék az ég, csiripelnek a madarak és süt a nap. Sok kísértés próbálja ellopni, lealacsonyítani ezt az értéket. Érdekes szép paradox módon, minél többet kibír egy kapcsolat, minél jobban próbára van téve a hűség, annál értékesebb, erősebb lesz, annál többet ér a végén. Kapcsolatunk pókháló kötelékét vas sodronyra cserélni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. december 15. 14:29
A jó kapcsolat/házasság 3 alkotóeleme : 1.) hasonló érdeklődési kör 2.) kell legyen valami, ami miatt tiszteled a másikat 3.) jó testi kapcsolat . Ha mindhárom fennáll az tökéletes, de a jóhoz minimum kettőnek meg kell lenni. Akkor nincs nagy baj. Néha nagyon fáj, mert hazudik, aki azt állítja, hogy más potenciálisan szóbajöhető ellenkező nemű egyeddel nem találkozik egy élet során.( én átlag 8 - 10 évente ) Egy házasságot meg lehet javítani, helyre lehet hozni, feltéve, hogy a kiindulási pontnál a 3 feltételből minimum 2 megvolt. Én azt látom, hogy sok házasság már a megkötettésnél megalkuvás, ketyeg a biológiai óra, benne van a férfi a " korban ",stb. Nehéz ügy. Én szerencsésnek mondhatom magamat tárgykörben, lassan 30 éves a kapcsolatom, van 4 felnőtt gyerekem, és még " csak" 48 leszek. Előttem az élet. Tök izgi, vajon mit hoz még ...
atila68
2012. szeptember 02. 08:24
Öregecskedik, lecseréled. Értve?
Feyszáll
2012. szeptember 02. 08:24
Összeállni mint ökrök a melegben. Cselédektől terjedt, mert nekik nem volt egy pengőjük házasságlevélre, oszt amikor a cselédfattyúk felkapaszkodtak az uborkafára, tartották őseik hagyományát. Már amelyik egyáltalán tudta, ki az apja.
birkakaka
2012. augusztus 29. 21:12
A hosszú házasságok arra is jók, hogy megtanúlják gyűlölni egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!