Egy „részben szabad” ország Európában

2012. május 19. 13:30

A magyarországi „Kristallnacht” még várat magára… Ha valakit kórházba visznek a Kárpát-medencében, akkor arről először az Alkotmányvédelmi Hivatalt (AVH-t) – a titkosrendőrséget – értesítik az egészségügyi intézmények.

2012. május 19. 13:30
Szemenyei-Kiss Tamás
Kanadai Magyar Hírlap

„A magyarországi »Kristallnacht« még várat magára… Az idegenszívűeknek nevezett személyek vagyonaira a jelenleg regnáló kormány csak részben tette rá kezét. Jelentős részben, de már rátette. Hivatalosan még lehet bankbetétje, nyaralója is az ellenzéki politikusoknak… de a korábban még szabad sajtóra bilincs került, és ha valaki kórházba visznek a Kárpát-medencében, akkor arről először az Alkotmányvédelmi Hivatalt (AVH-t) – a titkosrendőrséget – értesítik az egészségügyi intézmények.

Az Országgyűlés Hivatala jelenleg – a parlamenti weboldalon közzétett adatok alapján – havonta összesen 333 millió forintot fizet ki az ún. népképviselőknek tiszteletdíjként és lakhatási támogatásként. Nem mintha ilyen fizetés illetve vagyoni helyzet okán rászorulnának (hiszen már maga a képviselői elfoglaltság is másodállás legtöbbjüknek!), de ismert a mondás: »Ahol a tisztesség véget ér, ott kezdődik a politikus«.

A népképviselők alapdíja 231 900.-Ft volt 2010-ig, melyhez többféle jogcímen jártak kiegészítések. Orbán Viktor kétharmados többsége ezt úgy alakította át – szinte megvásárolva a párttagság lojalitását – hogy a képviselői tiszteletdíjat 745 000.- forintra emelte havonta, ehhez még 149 000.- forintot tett hozzá az első, 74 500.- forintot a második bizottsági tagságért. A bizottsági elnököket 223 500.- forint, az alelnököket 149 000.- forint pótdíj illeti meg. Ezen kívűl minden képviselő számára biztosították a mobiltelefon-használatot, a személygépkocsival rendelkezőknek 5000 kilométer megtételéhez szükséges üzemanyag árát is számlájukra utalják minden hónapban.

Lakhatási támogatás helyett a párttagság szociális helyzetére igen érzékeny kormányfő négycsillagos szállodában biztosít pihenőhelyet – vagy, ha úgy kívánják, egy-egy kétszobás lakást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elisabeth
2012. május 19. 18:02
"kjk945" és "Antigoné" Nem a beutalás ELŐTT, hanem a kórházba történt felvétellel egyidejűleg tájékoztatják a titkosszolgálatokat... (Ezzel Önök nem voltak eddig tisztában? Egy kanadai lap kellett hozzá, hogy megtudják?) A hazaáruló címkét pedig aggassák arra a bandára, aki balkáni szintre, afrikai életszínvonalra küzdötte fel az országot. Elődeik csak a Szovjetuniónak, az USA-nak és az Egyesült Királyságnak üzentek hadat - míg a "szabadságharcos" Alcsuti Rém "csak" az Európai Uniónak és az IMF-nek... Hozzászólásaik is balkáni színvonalú, a Kuruc.info hangnemét idézi.
Antigoné
2012. május 19. 17:01
Ki ez a hülye? Méghogy titkosszolgálatok értesítése után lehet kórházba utalni beteget! Így "tájékoztatják" a kanadai magyarokat? Fogjanak kezet Bartussal, és hagyjanak minket békén, ha ostobaságon kívül mást nem tudnak. Megőrült az egész világ?
kjkj945
2012. május 19. 15:26
részben szabad: Szabad a pofádat befogni szabad az eju, meg az ájmufot dicsőiteniu szabad a politikusoknak hinni szabad koldusnak lenni szabad spiclinek hazaárulónak lenni szabad éhenhalni szabad rabszolgának lenni ...
elisabeth
2012. május 19. 15:15
Nagyon jó cikk. Megnéztem a Kanadai Magyar Hírlapot, kár hogy eddig nem olvastam. Méltó partnere a Mandinernek, az Amerikai Népszavának és a 168 Órának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!