Már megint a zsidók

2012. május 10. 15:08

Megvan az a réteg, amelyik lépten nyomon zsidózik és izraeli zászlót éget, a másik pedig annyi vízzel locsolja a tüzet, hogy betelik a pohár.

2012. május 10. 15:08
Szabó Dániel
Campusonline

„Magyarországon van antiszemitizmus, de felhívnám a figyelmet a szórendre, vagyis »van antiszemitizmus«, nem pedig »antiszemitizmus van«. Az elsőre talán elenyésző különbség abban rejlik, hogy létező jelenség a hazai zsidóellenesség, azonban ez nem egy kormányzatilag vezérelt program – mint volt ‘33-tól Berlinben. De az utcán attól még ugyanúgy téma, hogy kik is azok a zsidók.

Erre példa egy teljesen átlagos élményem: vasárnap este, az MTK meccsről hazatartó drukkerekkel egy kocsiban utaztam a metrón, amikor is a Blahán felszállt két, egyébként még csak nem is kopasz fiatal, és elindultak az egyik szurkoló felé, akin kék-fehér mez volt. Mire odaérték, rögtön leköpték és megfenyegették, hogy megverik, ha nem veszi le a mezét. A srácok ráadásul még egyértelműsítették is, hogy nem azért, mert DVSC drukkerek, hanem mert az MTK-s csak »koszos zsidó« lehet.

Az ilyen jelenségek pedig nem elszigetelt esetek, mutatja ezt az is, hogy ha megkérdezzük az utca emberét az egyik-másik politikai pártról: biztos vagyok abban, hogy jó néhányan fogják azt a választ adni, hogy »zsidók«. Ez pedig már kellőképpen rávilágít arra, hogy valós gondokról beszélünk.

A problémát régóta felismerték, de azzal, hogy óriási méretűre felgerjesztették, valójában elbagatelizálják a helyzetet, sőt pontosan ellentétes hatást érnek el, ez ugyanis fokozza a feszültséget. Mert nem segítenek az olyan színpadias cselekedetek, mint ahogyan Kertész Ákos menekültstátuszt kért külföldön. Újra lehet izraeli zászlót égetni és jogosan felháborodni azon, hogy lefasisztáztak minket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gróf Bercsényi
2012. május 10. 21:42
A Nemzeti Alaptanterv legnagyobb hiátusa, hogy nem szerepel benne kötelező olvasmányként Szekfü Gyula: Három nemzedék című könyve. Ebben a szerző tökéletes részletességgel és objektivitással írja le a magyar közélet és a magyarországi "értelmiségi" szakmák 1867 utáni elzsidósodásának történetét, az egymillió galíciai beözönlésének történetét és máig ható következményeit. Gyakorlatilag ez volt az az időzített bomba, amely közvetlenül vagy közvetve a magyarság 20. századi mélyrepülését (majdnem teljes megsemmisülését) előidézte.
Bisque Béla
2012. május 10. 19:14
Máskülönben a Debil Gázlómadár kisfröccsdolgozata megevane?! :)))))) Még mossse? :) Akkor addig zsidózunk egy kicsit.
Bisque Béla
2012. május 10. 19:13
Na mi van ma, szülinap? Régen lehetett ennyit zsidózni a mandineren.......ürgebőrbe varrva! Legközelebb a Hollópajesz mesevilágról kérünk szépen ajándék magas labdát a tisztelt szerkesztő elvtársaktól!! Arra is lenne igény! :) Hegye-shalom!
Thomas Müller
2012. május 10. 17:11
Nem az antiszemitizmusról kellene beszélni, hanem arról, hogy miért ilyenek a zsidók, fel lehet-e emelni őket erkölcsileg, toleráljuk-e őket és hogy oldjuk meg a zsidókérdést. Az antiszemitizmus csak tünet, társadalmi reakció. A cigánykérdéssel ugyanez a helyzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!