Szabadság, béke

2010. október 25. 16:33

Kétféle nemzeti ünnep létezik talán? Az egyik vicsorgó, véres, bömbölő? A másik mosolygón könnyes és szelíd?

2010. október 25. 16:33

„Hosszú évek után most jó volt bejárni ezen a szent napon a várost. Olyannak látszott minden, mintha fényben fürödne és fényt árasztana. Az ünnepet nem zavarta meg egyetlen hamis hang, nem illő gesztus. Több tízezer ember volt az utcákon és a tereken. Mosolygó rendőrök sisak és pajzs nélkül nemzetiszín zászlócskákat osztogattak a gyerekeknek. Micsoda másság! Négyezer ember járt a Parlamentben. Nyitott volt minden. A közjogi méltóságok nem bujkáltak rácsok és kordonok mögött. Egyetlen épület tetejéről sem kémleltek mesterlövészek. Nem volt motozás. Sün. Tonfaerdő. Egy asszony a Kossuth téren odament egy rendőr leányhoz és azt mondta: »De jó, hogy ilyennek láthatlak titeket!« Ez hát a szabadság?

Kétféle nemzeti ünnep létezik talán? Az egyik vicsorgó, véres, bömbölő? A másik mosolygón könnyes és szelíd? Kétféle nép van? Kétféle fajta él Magyarországon? Az egyikben habzó gyűlölet uralkodik, a másikban nyugodt, tündöklő béke? Vagy másról van szó? Kétféle hatalomról? Az egyik szembefordult a közakarattal, a másikat a közakarat emelte föl?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Standup Johny
2010. október 25. 23:24
A néni meg akkor nézze meg a rendőrlányt, amikor a drogos unokáját viszi be, vagy amikor ő magát jövő októberben, amikor szól majd az Orbán takaroggyyyyy!
Standup Johny
2010. október 25. 23:22
Hogy hány van, Atika? Amennyit a Jobbik akar. Vagy a Fidesz. Mi a szabadság? Az, amikor te írhattad a könyveidet az átkosban...
drienovác
2010. október 25. 19:05
szóval a ballerek szerint kordonok voltak mindenfelé, a megemlékezőket a rendőrök ütötték, verték, lőttek rájuk, orbánt 600 fős testőrsereg vette körül esernyőkkel a tojásdobálók ellen, akik ellen már készül is a törvény, legalább 5 évre le lehet őket ültetni...., estére füst borította el a belvárost, lövöldözés és robbanások zaja hallatszott... így is volt, 2006 október 23-án, tegnap nyugi volt és megemlékezés, a Kossuth téren emberek voltak, no kordon, no gordon...
gillag74
2010. október 25. 18:50
Akik szerint sokkal bensőségesebb,és békésebb volt az ünnep 3-4 évvel ezelőtt azok vagy hülyék,vagy megpróbálják az olvasókat hergelni!Ezt komolyan nem gondolhatja egy épelméjű,az eseményeket kicsit is objektívan szemlélő ember!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!