Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Milák és az energiamegmaradás törvénye, avagy tényleg megint nem edz a tékozló világcsúcstartó? (VIDEÓ)

2024. május 16. 17:23

Újabb hazai szakember elemezte az olimpiai bajnok úszó helyzetét, s azt valóban lehet-e edzések nélkül eredményt elérni.

2024. május 16. 17:23
240412_kma26

Nyitókép: Nemzeti Sport/Koncz Márton

***

Továbbra is nagy talány: rendesen készül-e az olimpiára Milák Kristóf. Nem posztol (kivéve szponzorai termékeit), nem nyilatkozik, nem mutatkozik – s lehet, hogy nem is edz rendesen... Hivatalos információk hiányában maradnak a jól értesültek, a folyósi pletykák és a feltételezések, amelyeknek ha csupán kis részük igaz, akkor nem lehetnek nyugodtak az érte szorítók. 

Megvillant

Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, 200 méter pillangón világcsúcstartó úszó egyéves kihagyás után versenyzett az áprilisi országos bajnokságon. Elemeztük is az eredményeit, s – ugyan 6-ból 5 számot megnyert, hosszabb távokon több másodpercre volt a legjobbjaitól – arra a megállapításra jutottunk a szakemberekkel egyetemben, hogy edzések nélkül nem lett volna képes erre. Edzője, Virth Balázs lapunknak elmondta, az állóképességét kell javítani a sokat kihagyó klasszisnak: „Kristófot fokozatosan kell visszaépíteni, nagyon másképp működik, mint a többiek. Lépésről lépésre kell adagolni neki a terhelést, a teherbíró képességét és az egyéniségét figyelembe véve”. Akkor csak reménykedni lehetett benne, hogy Milák beáll a sorba, és vállalja a kemény munkát. Korábbi trénere, Selmeci Attila bizakodó volt: „Ha nem róla lenne szó, azt mondanám, felejtsük el. Őszintén beszélek. Ismerve Kristóf fantasztikus adottságait, képességeit, 

hiszek abban, hogy bár az utolsó pillanatokban vagyunk, de ha beleáll a munkába, nem lesznek kitérői, kihagyásai, meg tudja csinálni.

Ezt is ajánljuk a témában

Munka, munka, munka

A Sportal minapi összegzése szerint az OB óta 38 edzése lett volna Milák Kristófnak, de ezekből mindössze haton jelent meg, a többi 32-ről igazolatlanul hiányzott. 

„Ennek kapcsán két dolog feltételezhető. 

Vagy valóban nem járt hivatalos tréningre, vagy a hiányzó 32 foglalkozást titokban végezte el” 

– mondta a feltételezett mulasztásokról a Borsnak Hargitay András, aki hisz az energiamegmaradás törvényében, szerinte valaki edzés nélkül is elérhet jeles eredményt.

„A munkát úgymond bele kell tenni, ami magyarázat arra, hogy Kristóf a magyar bajnokságon hat száma közül ötöt megnyert.”

Versenyzés

Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok korábbi úszó, később szövetségi kapitány a Borsnak azt is elmondta: nem tartja elképzelhetetlennek, hogy – bár bejelentették, hogy indul – Milák Kristóf kihagyja a június eleji monacói Mare Nostrum versenyt és a hó közepi belgrádi Európa-bajnokságot is a minél jobb olimpiai szereplés érdekében.

„Ha egyáltalán kiutazik a szerb fővárosba, mert az utóbbi hónapokban annyiféle meglepő fordulat történt, hogy még ez is előfordulhat. Elvégre a párizsi olimpiára készül, mindent annak rendel alá, és nem Belgrádnak” – elmélkedett Hargitay András. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­r­­t­é­­k­­­e­­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­ ­­p­­­u­­­n­c­­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Box Hill
2024. május 16. 21:28
Szerencsejáték közpénzen.
2024. május 16. 18:36 Szerkesztve
Én már elfelejtettem. Lesz bőven magyar Párizsban, akinek lehet szurkolni. Az ideggyenge szupertehetség is csak egy magyar a sok közül. A tehetség pedig önmagában nem garancia semmire. Auffiderzén.
survivor
2024. május 16. 18:26
Hagyjuk mar a picsába a melákot. Elsüllyed mint a Vaslédi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!