Inkább nem árulnak márkás termékeket, csak ne lopják el azokat

2023. szeptember 06. 17:33

Egyes amerikai kiskereskedők azt állítják, a bolti lopások annyira elharapóztak, hogy már nem árulnak drágább, márkás termékeket, inkább lecserélik azokat olcsóbb alternatívára.

2023. szeptember 06. 17:33
Arlington,,Virginia,,Usa,-,April,29,,2010:,Giant,Food,Supermarket
Fekete Kíra

A Makronóm Intézet elemzőjének írása. 

A Giant Food szupermarketlánc – amelynek 165 üzlete van Washington DC területén és a környező államokban – egyik üzlete úgy döntött, hogy a lopások miatt a márkásabb termékeket – például a Tide mosószert, a Dove szappant és a Pantene sampont – zárt dobozokba teszi, vagy teljesen leveszi a polcokról, írja a The Washington Post. Alternatívaként olcsóbb brandeket kínálnak majd. 

Nem akarom ezt csinálni” – fűzte hozzá Ira Kress, a Giant Food elnöke, aki júliusban azt mondta, hogy az üzleteikben a lopások az elmúlt évekhez képest 5-10-szeresére nőttek. 

A probléma nem új keletű, hiszen az amerikai kormány pár éve enyhítette a lopásra vonatkozó büntetőeljárásokat, ezért egyre több amerikai állampolgár választotta a fosztogató életformát a munka helyett. A pár évvel ezelőtt készült videóban fényes nappal, mindenki szeme láttára rabolnak ki egy kiskereskedelmi boltot.  

Ezt is ajánljuk a témában

A felvételen az is látható, ahogy az egyik alkalmazott megfenyegeti a kollégáját, hogy ki lesz rúgva, ha közbelép:   

A Home Depot, a Target, a Dollar Tree és az Ulta amerikai üzletlánc is hasonló problémákról számolt be az utóbbi időben.  

A Target 500 millió dolláros profitveszteségre számít idén a lopások és a szervezett kiskereskedelmi bűnözés miatt  

– számolt be korábban az Insider. 

 Több vezető áruházlánc a márkás termékeket zárt dobozokba tette, amelyek feloldásához egy bolti alkalmazottra van szükség. Csakhogy ezek az intézkedések a fizető vásárlókat is érinthetik, hiszen gyakran elég bosszantók ezek a zárt dobozok.  

Címlapfotó: shutterstock

További cikkeinket, elemzéseinket megtalálja a makronom.hu oldalon.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács József
2023. szeptember 06. 20:12
Ahogy a woke-ok által betiltani próbált - de ettől óriási slágerré vált - dal mondja, próbálják meg ezt egy kisvárosban. Garantáltan ólommal lesznek tele a tolvajok.
Akitlosz
2023. szeptember 06. 17:52
S ilyen 5-10-szeres lopásnál nem érné meg fegyveres biztonsági őröket alkalmazni? Az amerikai állam nem védi meg az állampolgárait.
Tara Verde
2023. szeptember 06. 17:43
Welcome to Soros-Land! Amúgy a szocik alatt Magyarországon is azt sulykolták az egyetemen egyes büntetőjogászok, hogy a megélhetési bűnözés elfogadható. Szerencsére nem jutottunk el a dekriminalizációig, tudták, hogy azt azért nem tolerálta volna a társadalom, meg ugye akkor még nem is volt meg a másolandó nyugati minta. A woke-izált USA viszont már itt tart. Szánalom.
Mandiner444hu
2023. szeptember 06. 17:34
rasszizmus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!