Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Egy 15 éves fiú veséjét próbálta kivetetni egy nigériai politikus az Egyesült Királyságban, vádat emeltek ellene

2022. július 09. 08:52

A nigériai szenátort és feleségét azzal vádolják, hogy egy hajléktalan fiút hamis útlevéllel csempésztek Nagy-Britanniába, majd megpróbálták az egyik veséjét hozzájárulás nélkül kivenni.

2022. július 09. 08:52
null

A bíróságon a házaspár azt mondta, hogy azért van szükségük a kiskorú fiú veséjére, mivel a lányuk súlyos veseelégtelenséggel küzd.

A rendőrség azután értesült szándékukról, hogy a camdeni Royal Free Hospital egyik orvosa gyanút fogott, hiszen a fiú nem tudott arról, hogy szervet készül adományozni, sőt az útlevélben szereplő 41 éves életkor is gyanús volt számára. Ekweremadu – aki három cikluson át volt a nigériai szenátus alelnöke – és felesége tagadja a vádakat.

Damla Ayas ügyész nemrégiben ezt közölte a bíróságon: „Az áldozat 15 éves volt, akkoriban hajléktalanként élt Lagos utcáin.  A vádlottak Nigériában felkeresték és becsapták a fiút: jobb életet ígértek neki az Egyesült Királyságban. Hamis útlevelet adtak neki, amit a vádlottak jogellenesen szereztek meg.”

„Ez előre megfontolt volt, megtervezték. Vérvizsgálatot végeztek Nigériában, és a fiú idén februárban utazott az Egyesült Királyságba” – állítja a Remix hírportál.

„Egyáltalán nem tudta, azért hozták ide, hogy kivegyék az egyik veséjét. Csak akkor tudta meg, hogy szervátültetés céljából jött, amikor a kórházban elmondták neki.”

Az Egyesült Királyság hatóságai június 22-én tartóztatták le a házaspárt a Heathrow repülőtéren, amikor megpróbáltak felszállni egy Törökországba tartó gépre. A 15 éves fiút azóta őrizetbe vették az Egyesült Királyságban.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SaraKO
2022. szeptember 01. 08:25
A Rich Lives Matter jutott el Nigériába, a BLM még nem ért oda.
lhotx
2022. szeptember 01. 08:25
S nem kapták el azokat, akik ugyanezt megtették, de nem olyan exponált személyek, mint ez a politikus és a családja. Nem ez az első eset, néhány migránst szabályosan darabokra szedtek -- csak utánuk a kutya sem csaholt.
Muki46
2022. szeptember 01. 08:25
Csak egy kis helyi folklórt akartak exportálni. Már ez is bűn?
Almassy
2022. július 11. 08:15
Gyuribácsinak ezért van privátműtője a birtokán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!