Jöhet a karácsony

2023. december 13. 22:02

2023. december 13. 22:02
Csender Levente

Jó néhány éve Szlovéniában, talán a Grintovec csúcson fogalmazódott meg bennem, hogy a kétezer méter fölötti élményt legalább évente egyszer át kell élnem. Úgy nézett ki, hogy idén ez is kimarad, mígnem november vége felé a feleségem sejtelmesen megkérdezte, hogy van-e hágóvasam. Sok mindenre gondoltam, de nem tudtam kitalálni, hogy hová is kellhet hágóvas.

Szombat dél felé megáll egy kisbusz a kapu előtt, és B. barátom vigyorog ki az ablakon, akivel már jó néhány csúcsot meghódítottunk. Bevallja, hogy ő a meglepetés­ember, és csak lazán, mint a régi szép időkben, elindulunk északnak. Tartunk egy pihenőt az esős Beszterce­bányán, aztán egy kis navigációs kihívás után estére felérünk az 1100 méter magasan fekvő Rose Chopokhoz, ahol olyan feladványokkal találkozunk, mintha egy szabadulószóbában lennénk, csak itt épp nem bentről kell kijutni, hanem kintről be, mínusz tíz fokban. Mire megfejtjük az ember nélküli szállás kódjait, addigra már este nyolc óra, jól átfagyva lépjük át a kényelmes szállás küszöbét, s egy kis gyömbéres almapálinka után elnyúlunk, hallgatva, ahogy a fenyvesben fütyül a szél.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
starlord-2
2023. december 18. 06:33 Szerkesztve
"de egyelőre még a kereszténységet érzik erősebbnek, ezért a muszlimok mellé állnak." Igen ez sajnos igy van, oroszország már be is vezette az iszlám bankrendszert(figyeljétek a kereszényszéget oroszországért elárulók like-jait és olvasgassátok csak a mandiner keménymagját is akik ugy fohászkodnak allah-hoz, hogy még vona gabika is elpirulna): https://mandiner.hu/kulfold/2023/09/oroszorszagban-bevezetik-az-iszlam-bankrendszert Orbánt sem véletlen csak ehhez az iszlám bankrendszert bevezető a keresztényeket a kgb kötelékében gyilkoló orosz törpegecihez, a sarló kalapácsot viselő internacionálét könnyes szemmel hallgató szintén ateista kinai kommunistákhoz, és persze a szintén ateista kommunista belaruszba és egyéb keleti ateista kommunista országokba hivják már csak: https://256hu.blogspot.com/2023/10/egy-ut-egy-internacionale-orban-es.html És pont ma jön a muzulmán török elnök is, valójában az ö tiszteletére gyalázták meg a keresztény jelképeket is, allah dicsöitésére!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!