Guba vs. WAMP

2010. április 26. 16:00

Vasárnap rendezték az első Gouba bazárt a Gozsdu Udvarban, melyet más európai vásárok bazárjai, például a londoni Portobello piac ihletett.

2010. április 26. 16:00

A „szinte sehol (másutt) nem kapható” termékekből talál itt sokszínű, gazdag palettát az idelátogató – amibe ugyanúgy belefér a gombszemű, amorf játéknyúl, mint egy kimondottan értékes festmény, extravagáns ruha, szecessziós szobor, a Nagymama réz derelyevágója, egy frissen festett portré, avagy az égszínkék mesebeli nemezkalap! A tarka üvegmedálokra szivárványt varázsol a napfény és ezt a vidám, érzékeny hangulatot próbálja elcsípni a szaxofonos – talán egy kicsit Charlie Parker stílusában. A GOUBA egy olyan rendszeres program Budapesten, ami a turistákat, illetve az itt élőket egyaránt egy üdítő sétára invitálja – a belváros „szívében”.

A világ számos nagyvárosának művészpiacaihoz hasonlóan – Portobello Market – London, Via Margutta – Róma, Shuk HaCarmel és Shenkin Street – Izrael, Mercatino di Campo Santa Margherita – Velence – 2010-ben tavasztól őszig minden vasárnap megrendezzük ezt az egyedi kirakodóvásárt, vidám utcaszínházi, illetve zenés produkciókkal tarkítva. A zenei aláfestés mellett válogatott művészek, kézművesek egyedi munkáit, illetve értékes műtárgyakat, régiségeket csodálhat meg az erre nyitott, igényes közönség.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Luxa
2010. április 26. 19:43
És akkor mégis hol van a cikkben (nem a Velvetesben) szó a WAMPról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!