Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

2024. május 21. 19:17

A hadgyakorlat válasz azon „provokatív kijelentésekre és fenyegetésekre”, amelyeket egyes nyugati tisztségviselők Oroszországgal szemben tettek.

2024. május 21. 19:17

Nyitókép: Dimitar Dilkoff / AFP

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban – közölte kedden a védelmi minisztérium. A tárca szerint az orosz déli katonai körzet rakétaalakulatai az Iszkander műveleti-taktikai rakétarendszer rakétáinak indítására való felkészülést gyakorolják. Az orosz légierő légi egységeinek személyzete speciális töltetekkel, köztük 

hiperszonikus Kinzsalokkal szereli fel a repülőgépeket, és indul járőrözni. 

Az orosz védelmi minisztérium május 6-án jelentette be: Vlagyimir Putyin elnök utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát, hogy készüljön fel egy ilyen hadgyakorlatra. Ennek célja a tárca szerint az érintett egységek személyi állománya és felszerelése reagálási készségének fenntartása, valamint az orosz állami területi integritás és szuverenitás biztosítása. A tájékoztatásban kitértek arra, hogy a hadgyakorlat egyben válasz azon „provokatív kijelentésekre és fenyegetésekre”, amelyeket egyes nyugati tisztségviselők Oroszországgal szemben tettek.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. május 23. 14:19
Elöszedik és kinn hagyják. Gyorsabb bevetésre. Hogy Annalénának ne legyen ideje hazaérni kijivböl:)
cccbasatu
2024. május 22. 08:34
Mandi a kattintás vadász ,direkt olyan képeket raktok ki aminek semmi köze az adott témához ezzel megkérdőjeleződik a hitelességetek is.Más rész a cikkek tárgya is sok esetbe hiteltelen.Szóval nincs rektorotok vagy kizárólag a kattintások érdekelnek benneteket Ja persze a sex... reklámba ez is belefér basztatni azokat akik ide tévednek!
Kovács Ubul
2024. május 22. 00:27
Békeatom.
Batman007
2024. május 22. 00:24
A képen a Szarmat 2 kb 200 tonna ebbol már van H bomb is. A Kinzsal 500 kg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!