Történelmi léptékű megállapodás született a migránsok visszaszállításáról

2024. április 22. 07:03

A helyzet kritikus. A menekülttáborok már most is túlzsúfoltak, a hatóságok ezért egyelőre leállították a menedékkérelmek feldolgozását.

2024. április 22. 07:03
Illegal immigration attempt prevented with an operation in Tunisia

Nyitókép: Yassine Gaidi / Anadolu Agency via Getty Images

A szigetországot ért migrációs nyomás olyan mértéket öltött, hogy a közelmúltban a ciprusi elnöknek az EU-hoz kellett fordulnia segítségért. A Von der Leyenhez írt levélben azt Nikosz Hrisztodulidisz azt javasolta, hogy addig ne nyújtson az EU pénzügyi támogatást Libanonnak, ameddig a migránsáradat folytatódik. Most azonban úgy néz ki, hogy megállapodás született Libanon és Ciprus között – írta meg az Euronews.

A migrációs hullám elsődleges állomása Libanon volt, ahol eddig 

közel kétmillió szíriai menekültet fogadtak be.

Azonban ország súlyos gazdasági problémákkal küzd és nem volt felkészülve egy ekkora embertömeg befogadására. Így a közelmúltban megnövekedett azoknak a számra, akik csónakokkal szerettek volna átmenni Libanonból a gazdaságilag jóval stabilabb helyzetben lévő Ciprusra. A szigetország azonban most jelezte, hogy elég volt.

Itt a legegyértelműbb szavakat kell használnom: elég volt. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy több szíriai menekültet fogadjunk be

– mondta Nikosz Hrisztodulidisz a német Weltnek adott interjúban, hozzátéve, hogy már folyamatban van egy Libanonnal kötendő uniós szintű megállapodás kidolgozása annak érdekében, hogy a nemkívánatos szíriai menekültek ne juthassanak be az EU-ba.

A helyzet kritikus. A ciprusi menekülttáborok már most is túlzsúfoltak, a hatóságok ezért egyelőre leállították a szíriaiak menedékkérelmének feldolgozását.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­l­­á­n­y­­o­­­k­ ­v­­á­r­n­a­k­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Kybon
2024. április 22. 09:03
Brüsszelben sz@rnak a problémáitokra! Sőt, Brüsszelben a muszlim birodalom két és fél kilométerre van vonderLályen puha belső szerveitől. Ha elegen lesznek, mindenki hasába beledöfnek egy kiskést! A Migrációs Paktum egy papír.
balbako_
2024. április 22. 08:35
Mégis hányat szállítottak vissza az elmúlt 10 évben? Segítek EGYET SEM!
Genusnextgen
2024. április 22. 08:34
Nálunk orbán újratermeli a problémát. Kiengedi a börtönből a bűnöző migránscsempészeket. Pont ugyanúgy, mint a pedofilokat. A kurva anyát neki Buksikák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!