Tusk egyszerre szállt bele Magyarországba és Szlovákiába

2024. március 05. 06:53

A lengyel miniszterelnöknek nem tetszenek a magyar-szlovák-orosz diplomáciai találkozók.

2024. március 05. 06:53
Ursula Von Der Leyen And Alexander De Croo Visit Warasw

Az Associated Press arról ír, a magyar és a szlovák külügyminisztert is keményen bírálta Donald Tusk lengyel miniszterelnök hétfőn, amiért azok orosz kollégájukkal találkoztak egy törökországi regionális fórumon. Tusk szerint a Szergej 

Lavrov orosz külügyminiszterrel találkozni ugyanazon a napon, amikor Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőt Moszkvában temetik, „nem csupán a jó vagy rossz ízlés kérdése”.

Hozzáteszik: Szijjártó Péter magyar és Juraj Blanár szlovák külügyminiszter pénteken az Antalyai Diplomáciai Fórumon találkozott az orosz diplomácia vezetőjével.

Tusk hangsúlyozta: „A pozsonyi és a budapesti kollégák ismét bebizonyítják, hogy túlságosan eltérő a véleményünk bizonyos kérdésekben” – mondta Donald Tusk, majd leszögezte, hogy az Oroszországhoz való hozzáállás és az Ukrajna elleni támadást ügyében domborodnak ki leginkább a különbségek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. március 07. 14:02
Ezek háborús bűnös gyilkosok..ezekkel szóba állni az igazi hazaárulás…🤮
Ma is bukik a Zorbán...
2024. március 06. 14:54
De hogy mer ez a senkiházi parikajancsi, ez a bolsevista suttyó egyáltalán megszólalni??? Nem szégyelli magát? Ennek nagyon kussolnia illene, hiszen egy áruló, kollaboráns suttyó.
Kristály
2024. március 06. 12:43
Soros röhög a markában a 3m magas betonkeritése mögött.A szoposok mindent elintéznek neki.
contractor-2
2024. március 05. 11:35
Azért ebben Tusk-nak most igaza van. Nem kicsit volt ízléstelen amit a Peti gyerek csinált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!