Szemben a magyar érdekekkel: így ekéztek minket Brüsszelben a balos EP-képviselők

2024. március 13. 11:05

A Momentum és a DK politikusai is büszkén vállalják, hogy a pénzek visszatartásán dolgoztak.

2024. március 13. 11:05

Fotó forrása: Facebook

Egy héttel azután, hogy a Momentum elnökségi tagja, Hajnal Miklós az ATV-ben büszkén taglalta pártja európai parlamenti képviselőinek brüsszeli ténykedését, amivel elérték a Magyarországot büntető intézkedéseket, Cseh Katalin egy rövid videóban erősítette meg mindezt – írja a Magyar Nemzet. A Momentum EP-képviselője egy TikTok-videóban úgy fogalmazott: „Deutsch Tamás rájött arra, hogy mi történik az Európai Parlamentben. Még jó, hogy nézte Hajnal Miklós interjúját, és rájött arra, hogy bizony én is dolgoztam a jogállamisági mechanizmuson. Sőt!”

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-frakciójának vezetője felháborodva reagált Hajnal Miklós szavaira. Kezdeményezte az Országgyűlés európai ügyek bizottsága rendkívüli ülésének összehívását, hogy áttekintsék, milyen lépéseket lehet tenni a Magyarországgal szemben magyar EP-képviselők által indított politikai támadások elhárítása érdekében.

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció politikusai 

nyíltan és büszkén beszélnek arról, hogy az uniós pénzek visszatartásán dolgoztak.

 A DK EP-képviselője, Molnár Csaba kijelentette, hogy hazafias kötelességének érzi az európai uniós források elleni küzdelmet. Gyurcsány Ferenc korábbi kijelentését, miszerint azon dolgoznak, hogy Brüsszel teljesíthetetlen feltételeket szabjon a kormánynak az EU-pénzek kifizetéséhez, Molnár úgy magyarázta: céljuk egyértelmű, addig ne jöjjön pénz, amíg az nem a magyar emberekhez, a magyar önkormányzatokhoz és a magyar kis- és középvállalkozásokhoz jut. Szerinte abban a pillanatban, hogy a kormány garantálni tudja, hogy ezeket a pénzeket nem ellopják, ahogy az elmúlt években tették, hanem a magyar emberekhez, önkormányzatokhoz és vállalkozásokhoz irányítják, abban a pillanatban ez meg fog szűnni. „Nekem hazafias kötelezettségem az, hogy megakadályozzam, hogy az európai uniós pénzek Magyarországra érkezvén négy-öt ember zsebében tűnjenek el, márpedig ez történik az országban.”

Az uniós szervek azonban folyamatosan ellenőrzik, hogy az uniós forrásokat valóban a meghirdetett célokra használják-e fel.

A Magyar Nemzet felidézi: a DK másik EP-képviselője, Rónai Sándor az ATV-ben még 2022 augusztusában azzal büszkélkedett, hogy az autópálya-koncessziók ügyében az ő kezdeményezésére indult eljárás Magyarországgal szemben, és ez „nyilvánvalóan nem segíti azt, hogy Magyarország hozzájusson azokhoz az uniós támogatásokhoz, amelyek közel hatezermilliárd forintnyi támogatást jelentenek”.

Rónai Sándor később az ATV-ben azzal hozakodott elő, hogy Dobrev Klára már hazahozta volna az uniós forrásokat. „…Mi ezért mondjuk régóta a Demokratikus Koalícióban, hogy amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig ezek a források nem vagy csak nagyon nehezen érkezhetnek meg Magyarországra, Dobrev Klára ezeket a pénzeket már réges-rég hazahozta volna.

Az ugyancsak DK-s Ara-Kovács Attila a KlikkTV-ben 2023 februárjában úgy fogalmazott: „Én magam és kollégáim szívesen megszavaznánk ezt a pénzt, 

odaadnánk az Orbán-kormánynak is, csak ez lehetetlen.

Ez olyan, mint a budapesti állatkertben megkérni az oroszlánt, hogy ugyan már répát egyen és ne nyulat, amit odaadnak neki, vagy csirkét. Nem lehet, hát hogy mondjam, egy alapvetően a demokráciát felfogni képtelen emberről és rendszerről azt gondolni, hogy ez megjavul, ez bűnös naivitás és nyilvánvalóan minket fegyverez le leginkább.”

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­ö­­g­ö­­s­­­ ­­­l­á­­n­­­y­o­­­k­ ­­­v­­­á­­r­n­a­­k­­­ ­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
masikhozzaszolo
2024. március 13. 14:46
Már bocsánat, de az Unió ad pénzt! Megmutatom, mire ad pénzt: 100% uniós finanszírozásal! https://444.hu/2024/03/13/ime-egy-gyonyoru-kilatast-es-foto-pontot-kinalo-nagyjabol-otven-centis-kilatast-kinalo-panoramasetany-potom-217-millioert Csak nehogy termelő beruházás legyen! Mert akkor fejlődne az ország, nőne a GDP, esetleg valaki CNC forgácsolóként bedolgozna egy BMW-nek! És a sunnyogás! Hadházy háborog. De nem az Unióba megy háborogni, hogy ti hülye uniósok, olyanra adjatok pénzt, aminek van értelme. Neem! Ott nem háborog. Nekünk ez egy fillérbe sem került, Csak a kormányt szapulja a semmiért. Nem a kormány adott hülyeségre pénzt! Az UNIÓ! És így van a többi sétánnyal, kilátóval is. A sok hülye meg pöfög a félszbukon, hogy a kormány, meg a fidesz. Semmi közük hozzá. A fatelep jól járt, adott el fát, aztán majd a környezet visszaveszi. A nádat meg télen levágják. Jó esetben gazdálkodásszerűen.
Haramia
2024. március 13. 14:39
Ara? Lesz ott még para! Majd egymás répáit ropogtathatjátok. Kedvetekre.
2024. március 13. 14:35 Szerkesztve
Mitől lenne az a pénz a MIÉNK, MAGYAROKÉ, ha a NER üdvöskéi ellopják azokat a maggyarok elől? Gyenge hatásfokokon (túlárazott projektekre) elköltött pénzek NEM szolgálják a magyraok érdekét, csak a NER szolgákét. Ezért inkább NE adják oda a tolvajoknak a pénzeket, csak akkor, ha garantált az ÁTLÁTHATÓSÁG és a SZÁMONKÉRHETŐSÉG is! Na ez az, amit Orbánék nem tudnak garantálni, mert akkor dől a dominó sor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!