New York Times: A „jobboldali nacionalista” Orbánnal találkozik Trump

2024. március 04. 11:47

Orbán és Trump közelgő találkozójáról írnak az amerikai lapok, de nem jutnak tovább a balos közhelyeken.

2024. március 04. 11:47
Donald Trump és Orbán Viktor találkozója a Fehér Házban 2019 májusában

Orbán Viktor és Donald Trump közelgő, március 8-i találkozójáról ír a New York Times

A lap úgy fogalmaz: „Orbán Viktor jobboldali nacionalista, aki agresszív kampányt folytat a bevándorlás ellen, és kijelentette, hogy a Nyugat ’háborúban áll önmagával’. Régóta szövetségese Trumpnak, és 

szoros kapcsolatokat ápol az Egyesült Államok populista konzervatív mozgalmával.”

Hozzáteszik: Trump már többször találkozott Orbánnal. Megjegyzik azt is, hogy a CPAC amerikai jobboldali fórum már többször Magyarországra látogatott.

Mint írják: a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsa nincs tudatában Orbán amerikai útjának, Trump szóvivője pedig nem reagált a megkeresésükre. Hozzáteszik, hogy Orbán lényegében Trump mellett tette le a voksát, ami az elnökválasztásokat illeti.

A New York Times szerint Orbán ellentétben áll Ukrajna kapcsán a NATO nagyrészével, „néha pedig Vlagyimir Putyinnal szimpatizálónak vagy őt csodálónak tűnt fel”.

Orbán és Trump az előző időszakban többször dicsérte egymást – mutat rá a lap.

A találkozóról a The Hill hírportál is írt.

Rendszeresen dicsérik egymást

Az AP  hírügynökség közelgő találkozóról szóló hírét átvette a Fox News, a Washington Post és a Newsmax is. Eszerint Orbán pénteken megerősítette, hogy ezen a héten Floridában meglátogatja Donald Trumpot, és kijelentette, hogy 

csak a volt amerikai elnök visszatérésével nyílhat komoly esély az ukrajnai háború befejezésére.

 

Az AP a kisebbségi jogok hátráltatásával gyanúsítja a magyar kormányfőt, felemlegetve olyan nemzetközi baloldali médiatoposzokat, mint hogy „manipulálta” a választási rendszert és megszállta a médiát.

A kormányfő az Antalyai Diplomáciai Fórumon azt is megjegyezte, hogy szerinte Trump elnökké választása segíthetne a gázai konfliktus lezárásában. A magyar kormányfő hozzátette, hogy a volt amerikai elnök az Ábrahám-megállapodásokkal jelentős lépést tett az Izrael és az Öböl-menti országok közötti kapcsolatok normalizálása felé. 

A hír azzal zárul: Orbán és Trump régóta szövetségesek, és Trump kampánybeszédeiben rendszeresen dicséri a jobboldali populista miniszterelnököt.

Nyitókép forrása: The Washington Post

Ezt is ajánljuk a témában

Hanyatlik-e Amerika, és mi a baja Európával?

Ki hisz még az amerikai álomban az Egyesült Államokban? Mi a demokraták legnagyobb baja? Átvesznek-e ötleteket a magyaroktól? Nagyinterjúnk Amerika állapotáról Csizmazia Gáborral, az NKE amerikanisztikusával!

 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. március 06. 08:06
A pojáca és a csûngőhasú…hatalmas elmék… 😂😂😂😂😂
Tommaso
2024. március 05. 23:17
Palatin: "tobb szaz merenylet" ha-ha. "szerencsere nem sikerult" Kinek szerencse? Az elnyomott kubai nepnek?
Tommaso
2024. március 05. 23:13
Nem balos kozhely, hanem teny h ket olyan gazember talalkozik, akik a valasztasi vereseg utan eroszakkal akartak hatalomra kerulni [ 2006 - 2021].
llnnhegyi
2024. március 05. 02:16
Az USA főbírája Trump javára döntött. Egy per kilövése megtörtént. -----+------++------+----- Köszöntő az Orbán-Trump találkozónak. -:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!