A Politico is rájött végre: nem működnek a szankciók

2023. december 13. 17:30

Az üzlet megy tovább, az orosz hadsereg pedig nem úgy tűnik, mintha kifulladóban lenne.

2023. december 13. 17:30
Kaszab Zoltán
Vasárnap.hu

„Az üzleti törvények ebből a szempontból nagyon hasonlítanak a természeti törvényekhez: bármennyire is szeretné egy politikai kör, nem tudja őket egy tollvonással felülírni.

Ahogyan ugyanis a 76 féle kreált nem ellenére a természetben továbbra is csak férfi és nő, hímnemű és nőnemű egyedek léteznek, úgy a gazdasági törvényszerűség is azt mutatja, hogy Oroszország az európai piac szerves részét képezi, képezné. Bárki, bármit próbál tenni ez ellen, ez így marad. És ezt Orbán Viktor már a háború kezdetén látta, ezért is mondta, hogy a szankciók nem fogják Vlagyimir Putyint a háború befejezésére kényszeríteni. És valóban: az üzlet megy tovább, az orosz hadsereg pedig lassan két évvel az offenzíva megindítása után nem úgy tűnik, mintha kifulladóban lenne.

Nem véletlenül mondta Orbán Viktor, hogy a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz. A migrációval, a háborúval és a genderrel kapcsolatos viták után itt egy következő olyan ügy, amely ezt megmutatta és amelyben már a Politico is a magyar álláspontot képviseli.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2023. december 14. 09:00
Ébredés!!! JOBB KÉSŐN, mint SOHA!!!
P_F_Juli
2023. december 13. 19:08
"Ahogyan ugyanis a 76 féle kreált nem ellenére a természetben továbbra is csak férfi és nő, hímnemű és nőnemű egyedek léteznek, úgy a gazdasági törvényszerűség is azt mutatja, hogy Oroszország az európai piac szerves részét képezi, képezné." Vagyis a szankciók csak egy papíron meghozott döntés, amelyet vagy betartanak, vagy nem. Minden döntés vagy törvény annyit ér, amennyire betartható, illetve amennyire betartják. És igen, Orbán Viktornak megint igaza LETT. De miért is csodálkozunk ezen? Ha Amerika tartotta be a legkevésbé, nem is lehet eredményességre számítani. Az idióta brüsszeli bürokraták bekapták a horgot, és csodálkoznak, hogy nem tudnak szabadulni. De ennél nagyobb veszteséget az európai emberek fogják elszenvedni, mivel a "vízfej" leváltása után is itt fog maradni a szomszédban egy lerombolt ország, amivel valamit kezdeni kell, és ez Európa feladata lesz, akár tetszik, akár nem. És Oroszország is itt lesz, akik nem tudni, hogy milyen árat fognak kérni a segítségért.
tapir32
2023. december 13. 18:20
Putyin semlegességet ajánlott Ukrajnának 2014. előtt, után, a háború előtt közvetlenül sőt, röviddel a háború megkezdése után is. Az USA, a Brit és az EU vezető tudták, hogy a szankcióknak és a fegyver szállításoknak a hatása az lesz, hogy konzerválják a Putyin rezsimet és a háborús konfliktust Ukrajnában. Ezt is akarták! Hazudtak, elhülyítették a szavazóikat, hogy a fegyver üzletből és egyéb háborús üzletekből hasznuk legyen. Átvágták az ukránokat, amikor a hazájuk védelmét összekötötték a globalizált tőke érdekeivel. A tőkések az elhúzódó háborúban érdekeltek, az ukránok a hazájukért halnak. Ebből a csapdából a mielőbbi tűzszünet és béke a kivezető út.
johannluipigus
2023. december 13. 17:52
Dehogynem működnek a szankciók. Oroszország Anyácskának kimondottan jót tett, mert végre magához tért évszázados tunyaságából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!