Toporzékol a Politico, Orbán már a kultúrharcban is túl jól áll

2023. november 16. 09:52

A brüsszeli lap mintha nagyon nem örülne annak, hogy Orbán Viktor és a magyar jobboldal partnerségeket épít.

2023. november 16. 09:52
ORBÁN Viktor

A Politico szerint Orbán Viktor woke ellen folytatott a háborúja erősítheti az euroszkeptikus szemléletet Brüsszelben. Mint a lap hasábjain olvasható: ahogyan a jobboldali Fox News televízió az Egyesült Államokban próbál a fősodratú média ellen fellépni, Orbán és szövetségesei egy „alternatív visszhangkamra” létrehozására törekednek.

Nagyon gyakran csak egy olvasatát hallani a dolgoknak, egy értelmezést, és a mainstream szereti hallani saját magát”

– idézi a lap Hidvéghi Balázs szavait érvként. 

Érdekesség a cikk kapcsán, hogy noha a lap szerint Orbán Viktor a  Néppárttal 2021-ben bekövetkezett szakítása óta elszigetelődött Brüsszelben, a Politico szerzője rámutat: Orbán Viktor és szövetségesei számára az új befolyásolási infrastruktúra erősíteni fogja profilját itthon és a tengerentúli konzervatív mozgalmak körében is.

„Fontos, hogy elmagyarázzuk, mit és miért csinálunk, és szövetségeket építsünk” – idézi a lap Hidvéghi kapcsolódó kijelentéseit is, aki arra is kitért:

partnerségeket építünk, hogy képviseljük azt a több millió európait, akik joggal érzik úgy, hogy ... senki sem beszél igazán az ő ügyeikről.”

***

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Chers

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
henrihenri
2023. november 19. 14:19
Ő https://www.politico.eu/staff/sarah-wheaton/ és ő https://www.politico.eu/staff/eddy-wax/ szerint.
istvanpeter
2023. november 17. 11:17
Orbán Viktor politikus és miniszterelnök, egy külön kategória!
szarvas-2
2023. november 17. 09:39
Az "usaizsido"(!) mainstream nem tur masik hangot. az eubeli lekotelezettjei sem. Perverz viszonyok.
Türelem
2023. november 16. 18:11
A hat osztályos buta goj ubul hozzászólása tetszik legjobban, a legjobban reprezentálja a DK, az MSZP, s a többi sötét ballib értelmi szintjét.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!