Beiktatták a szocialista miniszterelnököt Spanyolországban

2023. november 17. 12:20

Az eseményen mellőzték a a vallási jelképeket, a Bibliát és a feszületet.

2023. november 17. 12:20
null

Pénteken beiktatták miniszterelnöki hivatalába Pedro Sánchezt, a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkárát a madridi Zarzuela palotában.

Az új kormányfő VI. Fülöp király és a közjogi méltóságok jelenlétében tett esküt az alkotmányra.

A rövid, néhányperces eseményen mellőzték a vallási jelképeket, a Bibliát és a feszületet, épp úgy, mint Pedro Sánchez legutóbbi két beiktatása alkalmával 2018 júniusában és 2020 januárjában.

A kormányalakítási folyamat következő lépése a koalíciós kabinet összetételének bejelentése, amelyben a PSOE mellett a Sumar, a több baloldali pártot tömörítő formáció kap helyett.

Pedro Sánchezt csütörtökön választotta újra a spanyol parlament alsóháza. Azután kapott lehetőséget a tisztségre, hogy a júliusi általános választásokon győztes konzervatív Néppárt (PP) elnöke nem szerzett elegendő szavazatot a képviselőktől a miniszterelnöki poszt betöltéséhez szeptember végén.

(MTI)
   

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Kiko Huesca

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. november 19. 19:17
Úgy kell nekik! Amolyan budibáró-féle komcsi!
khomeini
2023. november 17. 21:43
bolsevik geci
pollip
2023. november 17. 14:38
Úgy kell nekik! A vesztes alakíthat kormányt, pont mint a lengyeleknél.
egonsamu
2023. november 17. 14:32
Örült spanyolok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!