A Harry Potter könyvek szerzője keményen nekiment a Hamász-párti tüntetőknek

2023. november 02. 22:51

Rowling szerint egyértelműen látszik a kettős mérce.

2023. november 02. 22:51

J. K. Rowling egy X-bejegyzésre reagált saját közösségi oldalán, amelyben a szerző azt állította, a „Neo-Náci tüntetők azért vesznek részt a palesztinbarát tüntetéseken, hogy az antiszemita ideológiát népszerűsítsék”. A poszt írója szerint ezzel kihasználják a tüntetőket és visszaélnek a helyzettel.

Rowling szerint egyértelműen látszik a kettős mérce, hogy amikor a nőjogi tüntetésen jelennek meg a szélsőségesek, akkor a tüntetés többi résztvevőjét is fasisztának nevezik.

„Amikor viszont a nácik egy olyan tüntetéshez csatlakoznak, amellyel TE egyetértesz, akkor ők opportunisták, akiknek nem szabad hagyni, hogy beszennyezzenek egy igaz ügyet” – írja felháborodva az írónő.

Nyitókép: Tolga Akmen / AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 03. 14:16
Játszik a tűzzel. Egyszer őt is eltörlik fizikailag is és azt mondják majd, hogy a létezése sértette a szólásszabadságot.
kovsa
2023. november 03. 11:42
Én ezt nem értem! Magyarázza el nekem valaki. Miért mondják Hitlerre és Mussolinire, hogy ők ultra konzervatív emberek voltak. Hitler vezette, a tudtommal általa alapított, német Nemzeti SZOCIALISTA pártot. Mussolini az olasz SZOCIALISTA pártban kezdte politikai pályafutását, majd megalapította és vezette az Egységpártot. Az, hogy azonnal nem államosították a nagytőkések vagyonát, nem azért volt mert konzervatív nézeteket vallottak, hanem mert nem akarták kinyírni a háborús felkészülésüket. Csak a nem termelő kapacitásokhoz kötődő vagyonokat vették el. Banki, kereskedelmi, főleg zsidók kezében lévő, vagyonokat "államosítottak". https://hu.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler "Hitler Bécsben nemcsak a zsidókat gyűlölte, hanem magát a Habsburg kettős monarchiát, a katolikus egyházat, a polgárságot és munkásságot egyaránt." https://hu.wikipedia.org/wiki/Benito_Mussolini "Mussolini apja elkötelezett ... elismert szocialista volt. Gyakran megfordultak nála olasz anarchista marxisták,"
Welszibard
2023. november 03. 10:33
Az rendben van, hogy J. K. Rowling nekiment a Hamasznak, a terroristákkal valóban le kell számolni. Arról viszont mélyen hallgat, hogy egy egész népet nem lehet kiirtani és elüldözni ma, 2023-ban. Ismerős nekünk különösen a dolog: legszívesebben sóval behintenék a magyar nemzetiség helyét Ukrajnában, Szlovákiában és Romániában. A Benes nevű fasiszta ki is telepítette faji alapon a magyarság felét Szlovákiból. Vagy elfelejtettük ezt? Mi ebből a tanulság? Az, hogy a népet nem lehet leváltani, pláne, ha őslakos az adott területen (Judea Kr.u. 70-től 1949-ig megszűnt zsidó államnak lenni). Palesztina lett a neve, ahol többségben étek az arabok, egészen addig, amig Herzl Tivadar ki nem találta a zsidó államot, amit az angol protektorátusi területen valósítottak meg, az etnikai arányokat erőszakkal megváltoztatva, amikor még semmiféle Hamasz nem létezett. Az EU a magyar választók többségét akarja folyamatosan büntetni az Orbán kormány miatt. Ehhez nincs joga, mert az EU nem állam.
google-2
2023. november 03. 09:31
A moslék, az moslék. Mindent beszennyez. Azért is moslék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!