Robbantani akart Brüsszelben egy palesztin férfi, hajszálon múlt a tragédia

2023. október 25. 19:02

Mártírként akart meghalni, miután az egész családját elvesztette Gázában.

2023. október 25. 19:02

Előállítottak Brüsszelben egy 23 éves palesztin férfit, aki a belga menekültügyi hivatal (Fedasil) információi szerint öngyilkos robbantásos merényletben mártírként akart meghalni – jelentette szerdán rendőrségi forrásokra hivatkozva a La Derniere Heure című belga lap internetes oldala. A férfit szerdán nem sokkal dél után állították elő a belga főváros Anderlecht nevű negyedének egyik szállodájában, az őrizetbe vételt megerősítette a területileg illetékes brüsszeli rendőr-főkapitányság is.   

A palesztin férfi szeptember 26-án nyújtott be menedékjog iránti kérelmet Belgiumban. 

Miután egy későbbi időpontban ismét megjelent a menekültügyi hivatalban, a férfi bejelentette: mártírként kíván meghalni, mivel megtudta, hogy egész családja meghalt Gázában. A kijelentést követően a fenyegetőző előkerítésére országos hajtóvadászatot indítottak Belgium valamennyi rendőri egységének bevonásával. A brüsszeli ügyészség megerősítette az esetet, azonban nem kívánta kommentálni. 

A hírportál emlékeztet, a belga rendőrség minden biztonsági fenyegetésről szóló bejelentést rendkívüli figyelemmel kísér azt követen, hogy október 16-án egy tunéziai féri terrortámadást követett el Brüsszelben. A fegyveres támadásban két svéd állampolgár életét vesztette. Belgiumban „súlyos fenyegetésre figyelmeztető” hármas fenyegetettségi szint van érvényben.

(MTI)

Fotó: Archív / HATIM KAGHAT / BELGA / AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2023. október 25. 20:17
Jónapot kívánok! Öngyilkos merénylő szeretnék lenni, és nem mondom el kétszer! - azért nem véletlenül veszik feleségül a másodunokatesót 1400 éve...
nemecsekerno_007
2023. október 25. 20:08
Egyiknek egyszer sikerülni fog. Akár többször is.
Aegopolis.
2023. október 25. 20:01
Hogy mitől volt ez "hajszál híján", az pont nem derült ki.
tikkadt-szocske
2023. október 25. 19:42
"...a férfi bejelentette: mártírként kíván meghalni, mivel megtudta, hogy egész családja meghalt Gázában." A következő merénylő nem biztos, hogy be fogja jelenteni. Gáj, a harcedzett patkány kezdhet megint aggódni, csak most a tyúkszaros élete miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!