Jézus Krisztusnak öltözött egy transzvesztita: letartóztatták

2023. október 06. 19:01

Nem igazán aratott osztatlan sikert Pura Luka Vega előadása.

2023. október 06. 19:01

Letartóztattak egy Fülöp-szigeteki transzvesztitát szerdán, mert Jézus Krisztusként adta elő a Miatyánkot – írta meg a BBC.

A lap tájékoztatott róla, hogy a Pura Luka Vega művésznévre hallgató transz férfi előadásáról készült videó júliusban keresztény csoportok büntetőjogi panaszait váltotta ki. A 33 éves „nő”, igazi neve valójában Amadeus Fernando Pagente és akár 12 év börtönbüntetésre is számíthat a katolikus többségű országban. A BBC közölte, hogy a Fülöp-szigetek közel 80 százaléka római katolikusnak vallja magát.

A videón a „művész” Jézus Krisztusnak öltözve, szakállal látható, amint a Miatyánk rockos változatát adja elő tagalog nyelven.

A felvételt azóta törtölték. 

A lap tájékoztatatása szerint Pagente ellen „erkölcstelen tanok, obszcén kiadványok és kiállítások, valamint illetlen műsorok” bűncselekményének elkövetése miatt emeltek vádat.

Nyitókép: JAM STA ROSA / AFP

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 07. 22:43
Akitlosz De elmondta...
__Y__
2023. október 07. 00:08
Szerintem ezért senkit nem kéne letartóztatni. Lehet, hogy ízléstelen, de a véleménynyilvánítás szabadságába ez bőven belefér.
Hekimeki
2023. október 06. 21:43
FASSZOPÓ hulladék 🤮🤮🤮🤮🤮
Gonella
2023. október 06. 20:16
Fülöp-szigeteki - elvileg katolikusok. de úgy látszik ott is megy az agymosás. ezek a szerencsétlenek meg a hozzájuk hasonlók a blaszfémiájukkal csak azt árulják el magukról, hogy erősen vágyják a hitet! szerencsétlen lelkibeteg. nos a keresztre szegeztetés is dívik itt, az sem vall egészséges lélekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!