Náci időket idéz az Osztrák Szabadságpárt legújabb videója – írja a német lap

2023. szeptember 03. 15:29

A Süddeutsche Zeitung szerint a videóban még az az erkély is megjelenik, ahonnan Hitler 1938-as bécsi bevonulása után a lelkes tömegnek mondott beszédet.

2023. szeptember 03. 15:29

A Süddeutsche Zeitung véleménycikke szerint az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ)  ifjúsági szervezetének internetes videója esztétikájában és dikciójában a náci korszakot idézi. A lap szerint a videó „a bűnözés, a népvándorlás, a környezetszennyezés, az infláció, az elszigetelődés, az egoizmus, a globalizáció, a cenzúra, a gendermánia, a kultúra elvesztése, a nyelvtörvények, a woke-izmus, a fiatalok depressziója, a szivárványterror, az iszlamizáció, a népességcsere” ellen irányul. A szerző, Alexandra Föderl-Schmid azt írja: rengeteget masíroznak – többek között a Heldenplatzon is felvonulnak. És látható az az erkély is, 

ahonnan Adolf Hitler 1938-as bécsi bevonulása után lelkes tömegnek mondott beszédet. 

A szerző úgy látja, a videó dokumentum, amely a párt ifjúságának az identitárius mozgalomhoz való igazodását mutatja be. „Itt már nem a jobboldali perem felé lökdösődő parlamenti pártról, a szélsőjobboldali miliő felé kúszásról van szó. Ez többről szól. Ráadásul egy olyan elnök áll a párt élén, aki az ORF nyári beszélgetéseiben az »ezeréves birodalomról« szónokolt, és a »nép kancellárjaként« akar megjelenni” – olvasható a cikkben.

Fotó: AFP / Hans Punz / APA

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. szeptember 04. 13:00
A libbantak ízlelgesség csak: német szocialista munkás párt
MrStokes
2023. szeptember 03. 21:35
Agymosott nemet naci probalja rakenni a fekaliat masokra. Most az osztrakokra
nempolitizalok-0
2023. szeptember 03. 21:10
Ez egy német nyelvű újság. Bárkit jobban emlékeztet a német nyelv Hitlerre, mint egy erkély. Az újságíróiról letörölhetetlen a náci jelző, hiszen németül írnak, ott tapossák a követ ahol Hitler, zabáljákk a Hitler szalonnát, a margarinos kenyeret, isszák a Fantát, autóznak Hitrelék által épített autópályákon, amelyek lengyel és zsidó izzadságból, sőt vérből épültek. (B+, a végén felkérnek Sorosék, álljak be hozzájuk, mert még a többinél is genyább vagyok:DDD )
Welszibard
2023. szeptember 03. 20:45
Ma délután volt egy riportműsor a Kossuth rádión: 20.000 (echte) német állampolgár kért eddig letelepedési engedélyt a "fasiszta" Magyarország vidéki favaiban, mert jobban érzik itt magukat, mint a migránsoktól ellepett német városokban, ahol még az LMBTQ-sok is állandóan óbégatnak. Ajánlom a hírt a Süddeutsche Zeitung-nak mint érdekes hírt közlésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!