Molotov-koktélt dobtak Svédország bejrúti nagykövetségének épületére

2023. augusztus 10. 14:11

Több iszlám ország is neheztel Stockholmra, amiért a skandináv országban iszlámellenes aktivisták az utóbbi hónapokban Koránokat égettek.

2023. augusztus 10. 14:11

Molotov-koktélt dobtak Svédország bejrúti nagykövetségének épületére, az elkövető elmenekült, az incidensben senki nem sérült meg – közölték svéd diplomáciai források csütörtökön. A tájékoztatás szerint a gyúlékony anyag végül nem lángolt fel, így az éjszaka folyamán elkövetett támadás nyomán 

nem keletkezett kár.

Tobias Billström svéd külügyminiszter elmondta, Stockholm az ügyet nagyon komolyan veszi, a svéd külügyminisztérium kapcsolatba lépett a kirendeltségen dolgozókkal. Egyúttal felhívta a libanoni hatóságok figyelmét, hogy kötelességük megvédeni a diplomáciai kirendeltségeket.

Több iszlám ország neheztel Stockholmra, amiért a skandináv országban iszlámellenes aktivisták az utóbbi hónapokban meggyalázták a Korán több példányát. Libanonban a Hezbollah síita milícia vezetője, Haszan Naszrallah több tüntetést is szervezett tiltakozásul. Július végén Svédország bejrúti nagykövete, Ann Dismorr elutazott Libanonból, és bár hangsúlyozta, hogy ezt egy már korábban tervezett szabadsága miatt teszi, a libanoni hatóságok arra kérték, hosszabbítsa meg nyári terveit.

(MTI)

A nyitókép csupán illusztráció / STEPHAN AGOSTINI / AFP

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attila 6118
2023. augusztus 11. 03:34
Ok és okozat. Csodálkoznak?
Kormánypárti2
2023. augusztus 10. 15:05
"nem keletkezett kár." Ha porig égett volna se.
P_F_Juli
2023. augusztus 10. 14:46
A svédek addig örüljenek, amíg "csak a külföldi kirendeltségeiket" támadják. Nem azért, mert ez nem probléma, hanem lehet ez még rosszabb is.... hiszen van elég muzulmán bevándorlójuk. Csinálhatnak még fél Svédországból "Molenbeek-no-go-zone"-t. Na az talán elegendő figyelmeztetés lenne. Nem gondolom, hogy egyedül vagyok azzal az értetlenségemmel - mi szükség van a muzulmánok hergelésére. Nem tudtam eddig, hogy ez is része az integrációs tervüknek.
connorj
2023. augusztus 10. 14:40
Fizetés van. Mi lesz ebből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!