Putyin bejelentette: békejavaslatot tanulmányoz Moszkva

2023. július 28. 12:51

Az orosz elnök azt is közölte, Moszkva kész ingyenesen fegyvereket szállítani Afrikának a kontinens biztonságának fokozása érdekében.

2023. július 28. 12:51

Moszkva tiszteletben tartja és gondosan tanulmányozza az afrikai vezetők ukrajnai békejavaslatát – közölte tárgyalópartnereivel Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a második Oroszország-Afrika-csúcstalálkozón Szentpéterváron.

Az afrikai vezetők júniusban Putyinnal és Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is ismertették békekezdeményezésüket, ám azt egyelőre egyik fél sem fogadta el. Putyin a csúcstalálkozó második napján arról is beszélt, hogy Oroszország növeli az Afrikába irányuló élelmiszer-szállításokat, beleértve a csütörtökön megigért ingyenes gabonaszállítmányokat.

Putyin azt is közölte az afrikai vezetőkkel, hogy

Moszkva 23 milliárd dollárnyi (8064 milliárd forintnyi) adósságot engedett el,

konkrétan azonban nem mondta meg, hogy mely országok adósságaira gondolt és milyen időszakra. Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy fejleszteni akarja országa katonai együttműködését is az afrikai kontinenssel. Mint mondta: Oroszország kész ingyenesen fegyvereket szállítani Afrikának a kontinens biztonságának fokozása érdekében, és szorosabban együttműködne az afrikai bűnüldöző és hírszerző szolgálatokkal.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. szeptember 18. 14:45
"Moszkva 23 milliárd dollárnyi (8064 milliárd forintnyi) adósságot engedett el, konkrétan azonban nem mondta meg, hogy mely országok adósságaira gondolt és milyen időszakra." De ha ez igaz, akkor csak feltűnik 23 milliárd dollárnyi adósság hiánya, nem?
Palatin
2023. július 28. 16:36
A jövö Putyin politikai intelligencíaján múlik. Szerencsére....
Master
2023. július 28. 15:53
Ugyanazt csinálják minta a jenki zsidók csak annyi a különbség hogy a jenkik szarrá bombázzák és kirabolják az áldozataikat a demokrácia nevében, a ruszkik meg kilóra megveszik őket és partnerségre törekszenek. A kapzsiság, arrogancia, butaság vs józan ész.
hátakkor
2023. július 28. 14:25
Lavrov 2013 februárban bejelentette csak gyakorlatozik 160 ezer vörös katona Belorusszban..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!