Amerikai lap: A magyar családpolitikát tanulmányozzák az USA-ban

2023. július 12. 08:33

Magyarország szolgálhat mintául Észak-Írország családpolitikájában.

2023. július 12. 08:33

Joseph P. Kennedy III, az Egyesült Államok észak-írországi különmegbízottja munkája részeként tanulmányozza a magyar kormány családpolitikáját, derült ki egy washingtoni konferencián.

A politikus úgy látja, hogy Észak-Írország fejlődésében komoly akadály a gyermekfelügyeleti rendszer rossz működése. A Newsmax cikkében azt írja, hogy a magyar kormány a GDP 5 százalékát meghaladó összeget költ családpolitikára. 2019-ben 70 ezer új bölcsődei férőhely kialakítását tűzték ki célul, valamint anyagilag támogatják  a kisgyermekeket nevelő szülőket, a fiatal pároknak pedig kamatmentes hitelt adnak, írja a a cikk. 

Kennedy hozzátette, Észak-Írországban mindenképp változtatni kell a jelenlegi helyzeten, mert a gyerekek megérdemli.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Joseph Prezioso / AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 12. 13:34
"A Newsmax cikkében azt írja, hogy a magyar kormány a GDP 5 százalékát meghaladó összeget költ családpolitikára." Hadseregre meg 2%-ot. Sem. Így ki fogja megvédeni a magyar családokat?
bunko-jobbos
2023. július 12. 11:25
Nem túl jó hír. Mihelyst felkerülünk a nagy országok cépontjai közé, elég szarul fogunk járni. Tkp. ezzel beleavatkozunk az ottani belpolitikába, ami életveszélyes szokott lenni ilyen kis országnak. Ráadásul nem túlzottan fényes a családpolitika sikere. Felment a valóban kétségbeejtő 1,2-ről 1,6-ra a mutató, de sosem lesz 2,1. Egyszerűen azokban az országokban, ahol a nőknek dolgozniuk kell (és ez most mindegy, hogy ők érzik úgy vagy csak gazdaságilag szorítják rá őket) SEHOL SEM SZÜLNEK. A NŐK FELADATA A TÁRSADALOM MEGÚJÍTÁSA, EZÉRT VANNAK. AMI MAGASZTOS ÉS NAGYSZERŰ CÉL. EBBŐL FARAGTAK "szarospelenkás" életérzést a rohadékok. Mondjatok egy, csak egy kibaszott országot a Földön, ahol a nők dolgozni járnak a nyugati értelemben, ÉS 2,1-et eléri a mutató. A Ponyvaregény stílusában: -És tudod, miért nem tudsz ilyen országot mutatni? -??? -Mert nincs ilyen ország.
Mócsing
2023. július 12. 11:24
gyorsan még mielőtt eltörölnek vagy megváltoztatnak mindent is, Agusztusig még van egy hónap , gyorsan tanulják ki !
EX_Terminator
2023. július 12. 09:18
nos... Ez meglepett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!