Magyarul kérdezték Szlovákia új miniszterelnökét, Ódor Lajost – a baj csak az, hogy nem válaszolt semmit (VIDEÓ)

2023. május 15. 17:47

A szomszédos ország hivatalnokkormánya hétfőn állt fel.

2023. május 15. 17:47
null

Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök átadta a miniszterelnöki megbízást Ódor Lajosnak, aki hétfőtől a szakértői kormányt vezeti. Ahogy arról lapunk is beszámolt,

a most felállt kabinetben Ódoron túl két magyar miniszter is ül majd:

a beruházásokért, regionális fejlesztésért és informatikáért felelős miniszter Balík Péter, míg a pénzügyminiszter Horváth Mihály lesz.

„Miniszterelnök úr, mit üzen a magyar választóknak?”

A ma7.sk helyszínen tartózkodó tudósítója a kinevezését követően néhány kérdést tett fel magyarul Ódornak. A lap szerette volna megtudni, hogy „mit üzen a magyar polgároknak”, azonban a frissen kinevezett magyar származású szlovák kormányfő nem nyilatkozott.

A villáminterjúra tett kísérletet alább tekinthetik meg:

Nyitókép: VLADIMIR SIMICEK / AFP

***

 

 

 

 

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Proxima Centauri
2023. május 16. 17:35
Tudtommal nem fog kandidálni... Akkor milyen választókról van szó? Egyébként... Mit kellett volna üzennie, hogy a magyarmagyarok elégedettek legyenek? Csak megjegyzem: máskor a kommentelők egy jelentős része a plafonon van, ha más országbeli beleugat a magyar belügyekbe...
Kormánypárti2
2023. május 16. 08:51
Ez még nem volt beprogramozva a soros szoftverben. Csak az jutott eszébe, hogy "nem értettünk hozzá," de az most még nem aktuális.
Tuttimutti
2023. május 16. 08:47
Pont olyan "magyar", mint Soros György!
Jose
2023. május 16. 08:19
Ja. Nem volt igazi rendszerváltás, ebben mindenki egyetért. A nép viszont nem reklamált nyilvánosan, csak kocsmai szinten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!