A magyarok nem nagy rajongói az amerikai woke-izmusnak a New York Post szerint

2023. március 27. 17:01

A New York Post szerzője szerint az Egyesült Államok egyes szövetségesei nem fogadják jó szívvel a Demokrata Párt woke ideológiáját.

2023. március 27. 17:01
null

Miranda Devine, a New York Post publicistája szerint a Fehér Ház woke diplomáciáját nem fogadják jól az USA társadalmilag konzervatív szövetségesei.

Mint a szerző emlékeztet, John Kirby, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője kijelentette: az LMBTQ-jogok a demokrata vezetés külpolitikájának alapelemét jelentik. Szintén Kirby arról is beszélt, hogy az USA megfontolja a szankciók kivetését a többségében keresztény Ugandára, ha bevezetik az LMBTQ-ellenes törvényeket. Említi Magyarországot is, ahol Samantha Power, az USAID vezetője aktivizálta magát.

A szerző szerint az egy dolog, ha szivárványos zászlók kerülnek ki az amerikai nagykövetségekre Kabulban vagy a Vatikánnál. Az viszont egy másik téma,

ha az amerikaiak rá akarják erőltetni saját társadalmi erkölcseiket a hagyományosan keresztény vagy muszlim országokra.

„Tudjuk, hogy ez a woke imperializmus a nevünkben nem fog mindenkinek jól végződni” – írja Devine.

Felidézi: Ecuadorban drag queen-előadásokat finanszírozott az amerikai külügyminisztérium, Magyarországon pedig az USAID költ adófizetői pénzeket a helyi médiára.

A szerző szerint „Magyarország egy parlamentáris köztársaság, a NATO és az EU tagja, erős szabad sajtója van és egy alkotmánya, ami kifejezetten megvédi az emberi jogokat. A magyarok egyszerűen csak nem nagy rajongói az amerikai woke-izmusnak vagy a genderideológiának.”

Devine szerint „provokatív” volt David Pressman, egy nyíltan meleg emberi jogász kinevezése magyarországi nagykövetnek. A szerző úgy látja, nem diplomatikus

és nem is helyes szükségtelenül elidegeníteni egy USA-párti szövetségest, különösen a globális veszélyek korában.

„A woke-oskodás népszerűtlen számos külföldi társadalomban, Afrikától Kínán, Oroszországon, Délkelet-Ázsián át a Közel-Keletig" - teszi hozzá Devine. Ezek az országok szerinte kulturális imperializmusnak találják a genderideológiát és az LMBT-agendát, ami aláássa a vallási és családi értékeiket – és kik vagyun mi, hogy mást tanácsoljunk nekik?” – fogalmaz Devine, aki végül a Kínával való amerikai versenyfutásra utalva azt írja: „Kínát nem érdeklik a vele együttműködő országok szexuális erkölcsei. Minket sem kellene érdekelnie.”

 

Nyitókép: YouTube/Képernyőfotó

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mortis Rigor
2023. március 28. 15:10
Mónika Lewinsky volt az utolsó nő a fehérházikóban ?
FRIK
2023. március 28. 13:40
De jó nekünk. Ott a woke, itt meg az orbánista fasiszták...
Hoth
2023. március 28. 03:02
Na ez nem ilyen egyszerű azért..komoly balos lobby áll mögötte...borítsd ki a szemetet,szedj össze minden szar,fos,redvát belőle...az a szemétdomb amit összehord a szél,bármekkorára nőhet..hisz alapanyag van dögivel...minőségileg nyilván szar,de ez nem gond...egy összehangolt akcióra kell csak,nem baj ha széthuz utána...sőt...pl...naaaagy francia forradalom...naaaaaagy októberi szocialista forradalom... őszirózsás forradalom...csak ma színes forradalomnak hivják..
Vasgyari Tibi
2023. március 27. 23:18
A remény felcsillantott, Presman reméljük elválik majd a férjétől és elvesz végre egy nőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!