Keményen beszólt a transzneműeket támogató skót képviselőnek a Harry Potter írója

2023. március 26. 11:52

A pakisztáni származású politikus, Houmza Yousaf korábban megszavazta a skót gendertörvényt, ez nem tetszett J. K. Rowlingnak.

2023. március 26. 11:52
null

Twitter-bejegyzésekben oktatta ki a Harry Potter-könyvek szerzője a Skót Nemzeti Párt (SNP) képviselőit − számolt be a Fox News. J. K. Rowling kritikáját elsősorban a skót első miniszteri pozíciót is megpályázó Houmza Yousafnak szánta, amiért egy olyan törvénymódosítás ellen szavazott,

amely megakadályozná, hogy a biológiailag férfi bűnözőket női börtönökben helyezzék el. 

 

„Milyen aranyos rózsaszín szív. Most mondd el nekünk, miért szavaztál egy kiegészítés ellen, amely megakadályozta volna, hogy erőszaktevőket női börtönökbe zárjanak?” − reagált a svéd politikus egyik bejegyzésére az írónő. 

 

 

A pakisztáni származású politikus korábban megszavazta a skót gendertörvényt, amely többek közt 18 helyett 16 évre vitte volna le a nemváltoztatás korhatárát. A törvény a skót parlamenten átment, azonban a brit törvényhozásban elakadt. 

 

 

***

Nyitókép: Tolga Akmen / AFP

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 08. 22:11
A hírnév marad.....halvanyulhat....de akkor is marad Egy tisztességes nő. ..Gratulálok neki,bátor és okos is.
Kecmec
2023. augusztus 08. 03:57
Így fognak pár emberöltő alatt a skótok kisebbségbe szorulni, persze, hogy megszavazta a pakik a sária szerint élik az életüket....
EX_Terminator
2023. augusztus 08. 02:11
Ha azt képzelik hogy bármiben is többe nézem a feministákat mint az LGBTQOUZDGWG kreténeket, azt alaposan benézték.
Kozmosz
2023. augusztus 08. 01:18
"Amelett" ??? Ejnye évike.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!