Die Presse: a fából faragott bécsi szólistákkal szemben Orbán Viktor igazi „Csárdáskirálynak” tűnik

2022. december 06. 09:52

Az osztrák lap szerzője szerint Ausztria ügyetlenebbül viselkedik, mint Magyarország.

2022. december 06. 09:52
null

Ausztria az offenzív érdekképviseletben úgy viselkedik, mint Magyarország, csak ügyetlenebbül – írja a Die Presse. A szerző operai hasonlattal élve azt írta, hogy

a fából faragott bécsi szólistákkal szemben Orbán Viktor igazi Csárdáskirálynak” tűnik.

Magyarország miniszterelnöke mestere a brüsszeli színpadon való manőverezésnek. Azt, hogy a magyar jogállamiság aláásása miatt kiszabott uniós büntetések kérdése nagyon érzékeny, az is mutatja, hogy Budapest olyan fontos döntések blokkolásával kacérkodik, mint a globális minimumadó, az orosz szankciók vagy Svédország és Finnország NATO-csatlakozása – teszi mindezt anélkül, hogy ügyetlenül fenyegetőzne, fogalmaz az osztrák lap szerzője.

Nyilvánvaló, hogy Orbán nem lehet példakép az osztrák kórus számára, mert Ausztria nem illiberális. De a magyarországi összehasonlításból világossá válik, hogy Bécs miért bukik egyes kérdésekben: mert nem veszik őket komolyan – állítja a cikkíró.

A Die Presse újságírója szerint a magyar miniszterelnök azért gyakorol nyomást, mert a lehető legtöbb ideig akar kormányozni, és ehhez uniós pénzekre van szüksége. Az osztrák kancellár viszont nem azért fenyegetőzik vétóval, mert Ausztria érdeke, hogy Románia soha ne csatlakozzon a schengeni övezethez, hanem mert a napi politika vezérli.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bátya62
2022. december 06. 19:42
Valami jó mém készült-e már a csárdáskirályról?
brekker
2022. december 06. 19:21
Fából faragott királyfi :D
brekker
2022. december 06. 19:19
A mese története szimbolikus értelmű :D
dezilluzionista
2022. december 06. 12:05
Orbán=HáryJánosképregényváltozata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!