Már csak ez hiányzott: katonai akcióval és megsemmisítő válaszlépéssel fenyegeti egymást Irán és Izrael

2022. augusztus 22. 13:55

Közben pedig az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország az iráni atomprogramról vitázik.

2022. augusztus 22. 13:55
null

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország vezetői megvitatták a 2015-ös iráni atomalku felújítására irányuló erőfeszítéseket. A régióban nő a feszültség, miután Irán és Izrael kölcsönösen megsemmisítéssel fenyegette egymást – írta meg a Reutersre hivatkozva a Portfolio.

A gond az, hogy a fent említett négy ország elnökei bár megvitatták az iráni atomprogramról folyó tárgyalásokat, a közel-keleti térségbeli partnerek támogatásának megerősítését, valamint az iráni destabilizációs tevékenységének korlátozására irányuló közös erőfeszítéseiket,

de a megállapodás nem történt meg. 

Nasszer Kanáni iráni külügyminisztériumi szóvivő hétfőn azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy halogatja a 2015-ös nukleáris megállapodás felújításáról szóló tárgyalásokat. Szerinte „Amerikának és Európának nagyobb szüksége van a megállapodásra, mint Iránnak. Néhány kérdés még megoldásra vár, de ezek nagyon fontosak Irán számára”.

A nukleáris tárgyalások kudarca újabb regionális háború kockázatát veti fel, mivel

Izrael katonai akcióval fenyegetőzik Iránnal szemben,

ha a diplomácia nem tudja megakadályozni Teheránt abban, hogy nukleáris fegyverkezési képességet fejlesszen ki. Irán, amely régóta tagadja, hogy ilyen ambíciói lennének, megsemmisítő válaszlépésre figyelmeztetett minden izraeli támadásra.

Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2022. augusztus 22. 22:15
már vagy száz éve ....
Zolotarjov
2022. augusztus 22. 17:41
Szép kis meccs lesz.. Kína, Orosz o. , Irán vs. USA, Izrael, meg a balfasz európaiak..
kaffogó hebrencs
2022. augusztus 22. 16:57
Izrael agresszióra készül.? Akkor szankcinaljuk az EU.-bsn levő zsidó vagyont és elkobozzuk a zsidók vagyonát? Ja, ők nem oroszok... Ennyit rólatok, libernyákok.
fado
2022. augusztus 22. 16:53
Fenyegetési
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!