Észak-Karolinában is életbe léphet az abortusztilalom

2022. augusztus 18. 06:32

Egy észak-karolinai szövetségi bíróság visszaállította a terhességmegszakítás tilalmára vonatkozó törvényt az állam területén.

2022. augusztus 18. 06:32
null

A törvényerőre emelkedő jogszabály megtiltja a terhesség megszakítását a 20. hét után, az egészségügyi vészhelyzetek kivételével.

William Osteen bíró közölte, azután döntött a terhességmegszakítás tilalmát előíró jogszabály visszaállítása mellett, hogy a szövetségi Legfelsőbb Bíróság júniusban az államok hatáskörébe utalta az abortusz szabályozását.    

Az állam republikánus képviselői július végén nyilvános levélben szólították fel a szövetségi bírót a tilalom visszaállítására, miután a demokratákhoz tartozó állami főügyész elutasította indítványukat és bírói hatáskörbe utalta a döntést.

(MTI)

Nyitókép: WIktor Szymanowicz / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. augusztus 18. 08:13
Jelenet egy progresszív szülőszoba előteréből: -Üdvözöljük kedves szülő személy. Meg szabad kérdeznünk, hogy szülni vagy abortálni szeretné a gyereket? - pontosan mi a különbség? - szülésnél megkapja élve a gyereket, akit hazavihet és élete végéig szophat a nevelésével és miközben minden pénzét erre költi, lemarad egy csomó jó buliból, utazásról és nem élheti többe a saját életét. Abortálásnál nem kapja meg a gyereket, hanem a testét felajánlja a tudománynak és kap érte 100 USD itt a pénztárban és ingyen volt a kezelés. - értem. És nincs valami kompromisszum, hogy mégse kelljen megölni de szívni sem akarok vele? Mégiscsak olyan aranyosan mocorgott idebenn. Örökbe nem lehet adni? - megoldható ez is. Intézetük viszont csak egynemű vagy LMBTQ pároknak adhat örökbe. Ez a szabály. - értem és köszönöm a felvilágosítást. - most hova megy? Még nem írta alá a papírokat! - Magyarországra. Ott nem tesznek fel ilyen kérdéseket, maguk pedig mind életfogytot kapnának gyilkosságért.
Megtalálta
2022. augusztus 18. 07:32
"...megtiltja a terhesség megszakítását a 20. hét után..." Nem ez lenne az észszerű kompromisszum, ahelyett, hogy egyik államban a szülésig akarják kitolni az abortuszt, másikban meg kompletten tiltani akarják?
123321
2022. augusztus 18. 07:30
jó hír a 20 hétnél idősebb babáknak. a "testek" meg csak vonulgassanak...
kvmny
2022. augusztus 18. 07:10
Legalább a Mandiner ne írjon már ilyen fakenews címeket. Nem lett betiltva, csak korlátozva lett 20 hétre. Tájékoztatásul Magyarországon 12-18-20 hét van, és csak 12 hétig "lazák" a szabályok. Minden értelmes országban hasonló korlátozások vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!