The Spectator: Európában befellegzett Vlagyimir Putyin „hasznos idiótáinak”

2022. március 18. 09:46

De lehet, hogy ez hibás következtetés és felvetették, hogy a háború épp a „jó nacionalizmus” előnyeire világít rá.

2022. március 18. 09:46
null

Jól jöhet az ukrajnai háború a populista jobboldalnak címmel közölt véleménycikket a The Spectator. Kifejtették, hogy elterjedt az a vélekedés, hogy az orosz támadás óta Európában befellegzett a korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök „hasznos idiótáiként” beállított jobboldali populista vezetőknek. Kiemelték a vezetők közül Orbán Viktort.

Hozzátették, hogy lehetséges, hogy hibás a következtetés, és

növelve ezzel támogatottságukat. A cikkíró szerint az ukrajnai menekültek befogadása Lengyelországban és Magyarországon egyben arra is rávilágított, hogy hamis ezeket a politikai erőket bevándorló- vagy menekültellenesnek beállítani.

Hozzátették, hogy a menekülteket Lengyelországhoz hasonlóan szintén üdvözlő Magyarországon Orbán Viktor ki is mondta, hogy részben azért tartják nyitva az ukrán–magyar határt, mert megbízik abban, hogy „különbséget tudunk tenni migránsok és menekültek között”, és bár az Európai Parlament múlt héten ezzel együtt is a két ország elleni gazdasági szankciókat szorgalmazott az alapvető európai értékek megsértésére, illetve túlzott nacionalizmusukra hivatkozva,

– írta a The Spectator publicistája.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nagykoru
2022. március 19. 09:07
Ez az úgynevezett üzlet melyet jórészt az Usának a mindenki életébe beleszoló politikáján kívűl arra is épül .hogy az Uniós bábukat kik pénzért mindent megtesznek.most arra buzdítotják .hogy mentsük meg Ukrajnát .Itt az ídő .....A magyar emberek békét akarnak nem az Ő háborúk .Ha a balosok ezt a választási kampányuk javára használják akkor nagy bilit boritanak a nyakukba mint eddig is tették.Az .hogy Magyarország függetleniti magát attól.higy egy olyan háborúba szóljon bele mely nem az övé.mert az Uniós bábuk ebbe belerángatnák a baloldal meg lemásolja öket.hát viseljék a választáskor a következményeket.mert remélem életünknek oda ahova már rég tartoznak.
DonCiccio
2022. március 19. 07:23
Egy olyan bolsevista vagy zöldnaci EU ,,politikust" aki megszavazta pl. a Sargentini jelentést nem zavarja semmi abban hogy megszavazzon bármit bármikor Magyarország ellen Nem foglalkozik elvi kérdésekkel, nem zavarja erkölcsi norma, de az egyszerű formállogika sem. Az EU zömében tanulatlan, korrupt, gyáva, egyszerűen ostoba ,,politikusok" irányítása alatt áll. Ez az írás még véleménycikknek sem megy át. Egy álomvilág. De az egy egészen más kategória
nakatomi
2022. március 18. 18:03
A cikk végső következtetése, hogy a mainstream sajtó által a szégyenpadra ültetett nacionalizmus a háborúnak köszönhetően felállt onnan. Világossá vált, hogy van "rossz nacionalizmus", ilyen pl. az agresszív orosz nacionalizmus, és van "jó nacionalizmus" Magyarország, Lengyelország, akik menekülteket fogadnak be, és legfőképpen jó nacionalisták az ukránok, akik szeretik a hazájukat és az életük árán is megvédik azt. Végül egy nagyon fontos mondat a cikk zárásaként: "After all, how many people would die for the European Union?" (Végül is hányan halnának meg az Európai Unióért?)
nempolitizálok
2022. március 18. 15:00
Ha valaki Európában hasznos idióta, azok legfőképpen a németek. Az USA számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!