Franciaország aggódik a magyar gyermekvédelmi törvény miatt

2021. július 23. 14:44

„Aggódom a június közepén elfogadott magyar törvényt miatt, amelyről népszavazás lesz, amely viszont nem egészen erről a törvényről szól” – nyilatkozta Clément Beaune államtitkár.

2021. július 23. 14:44
null

Franciaország aggódik a magyar „gyermekvédelmi törvényről” kiírt népszavazás kapcsán a témák összemosása és „hangszerelése” miatt – mondta Clément Beaune, az európai uniós ügyekért felelős francia államtitkár pénteken.

„Aggódom a június közepén elfogadott magyar törvényt miatt, amelyről népszavazás lesz, amely viszont nem egészen erről a törvényről szól” – nyilatkozta a politikus a szlovéniai Brdo várában uniós kollégáival folytatott találkozóra érkezve.

Úgy véli, az uniós partnerek által is bírált törvényről szóló népszavazás „hangszerelése” és a dolgok összemosása „káros és problematikus az Európai Unión belül”. A szlovéniai találkozó egyik vitatémája, hogy az EU mennyire ellenálló a kihívásokkal és válságokkal szemben.

„Az ellenálló képesség azt jelenti, hogy meg tudjuk védeni közösen értékeinket, amelyeket néha az EU-n belül is támadnak. Semmit sem szabad feladnunk ezekben a kérdésekben” – jelentette ki a francia politikus.

Nyitókép: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 25. 09:02
A 160.000 tüntető miatt aggódjatok.
Csendesgyöngy
2021. július 24. 12:11
Nem Franciaország aggódik! Pár barom aki hatalmat kapott, de ettől ugyan olyan hülye maradt. Az országok nem csinálnak soha semmit, mindig emberek csinálnak valamit.
tudjisten
2021. július 24. 01:49
Dehogy miattunk aggódnak! Félnek, hogy Orbán és a magyarok ötletei náluk is táptalajra találnak. Jé, egy demokráciában meg lehet kétdezni a tömegeket arról, hogy mi a véleményük sorsdöntő kérdésekben? Angliában nem rég tartottak egy népszavazást, mely tanulságos eredményt hozott.
khomeini
2021. július 23. 22:33
hogy mennyi mindenért lehet aggódni a franciaországi viszonyok miatt...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!