Brexit: perre mehet Brüsszel és London

2021. március 16. 10:30

Észak-Írország és Nagy-Britannia között ellenőrizni kellene majd az élelmiszereket, a csomagokat és a háziállatokat is.

2021. március 16. 10:30
null

Az Európai Bizottság eljárást indított az Egyesült Királyság ellen a brexit miatt, Brüsszel szerint ugyanis a brit kormány késlelteti a határellenőrzés bevezetését az ír tengeren, a saját belföldi határán, számol be az Euronews.

A brexit-egyezség értelmében Észak-Írország és Nagy-Britannia között ellenőrizni kellene majd az élelmiszereket, a csomagokat és a háziállatokat is. Az Egyesült Királysághoz tartozó Észak-Írország ugyanis az uniós közös piac része maradt. A londoni kormánynak egy hónapja van a válaszra. Ha ez nem hoz megoldást, az ügy az unió bírósága előtt köthet ki.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. március 16. 11:16
Nagy-Britania egy különálló ország, és a határain BÁRKIT BÁRMIÉRT MEGÁLLÍTHAT! ENNYI!
Gullwing
2021. március 16. 11:12
Európai Bizottság eljárást indított az Egyesült Királyság ellen Milyen eljárást szarevők, hisz nem részei az uniónak! Kibaszott selejtek.
pitypang1125
2021. március 16. 10:55
ABritek majd jó körbe röhögik őket a zsebbíróságukkal. Mint únión kívüli állam, semmi joghatása nincs szarosgyúrka érzékenyített bíráinak. Mint nem illetékes bíróság, be sem fogadhatja a per keresetet.
aaabbbccc
2021. március 16. 10:50
egyelore az EU nem tartotta magat a megegyezeshez es nem ratifikaltak az egyezmenyt februar 28-ig
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!