Észak-Korea folytatta atom- és rakétaprogramját

2021. február 09. 07:05

Phenjan közölte, előkészületeket tesz ballisztikus rakétákhoz való új robbanófejek és taktikai atomfegyverek fejlesztésére.

2021. február 09. 07:05
null

Észak-Korea a nemzetközi szankciókat megsértve folytatta atom- és rakétaprogramját 2020-ban – áll abban a bizalmas jelentésben, amely hétfőn került az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé. Minderről a Reuters brit hírügynökséget egy ENSZ-diplomata tájékoztatta. A szankciók betartását ellenőrző független szakértők éves jelentése szerint Észak-Korea hasadóanyagot termelt, korszerűsítette ballisztikus rakétáinak infrastruktúráját, és továbbra is megpróbál atom- és rakétaprogramjához külföldről anyagot és technológiát beszerezni.

A jelentés készítői megjegyezték, hogy tavaly a kommunista diktatúra katonai díszszemléken rövid és közepes hatótávolságú rakétákkal, továbbá tengeralattjáróról indíthatókkal és interkontinentális ballisztikus rakétákkal parádézott. Atomkísérleteket ugyan nem végzett és ballisztikus rakétákat sem tesztelt, de Phenjan közölte, hogy előkészületeket tesz ballisztikus rakétákhoz új robbanófejek és taktikai atomfegyverek fejlesztésére. Észak-Korea ENSZ-képviselete egyelőre nem reagált a Reuters kérésére, hogy kommentálja a jelentést.

(MTI)

(Fotó: MTI/EPA/KCNA/KCNA)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vatti63
2021. február 09. 11:42
Néhány embert az USA-val szembeni gyűlölet elveszi a józan ítélőképességéről. Amerika ott van a szomszédban, Dél-Koreában, Japánban. Nagy erőfeszítést nem okozna neki a hájfejű rezsimjét megdönteni. Ott meg mi történne. Borzalom. :) A nép egyszerű gyermeke végre jóllakhatna, a munkatáborok felszabadul árak, az orvosi ellátás kezdene felzárkózni a civilizációs szinthez. Nézzetek már meg hányan akarnak disszidálni a déli szomszedhoz, és hányan onnan északra. Van még kérdés?
Armageddon
2021. február 09. 08:59
Nagyon helyes, hogy hangosan és érthetően fejezik ki magukat.
pitypang1125
2021. február 09. 08:51
Jól teszik, és Irán is. Ez egyenes hozadéka a Demokraták hatalomra juttatásánakaz usában. Várhatja a világ a következő demokrácia importokat, bombák, és rakéták formájában.
Vasalo
2021. február 09. 08:20
Most már látom, hogy miért vettek egyszerre több ezer egyforma teherautot Kinabol. (2004-ben alig lehetett ilyesmit látni, 2018-ban meg tele voltak az utak az egyforma teherautokkal). Azokbol ha több 100-t szét is szedhettek ilyen celokra senkinek sem tünik fel..... :-) Most már csak egy kérdés marad, mi lesz a sorsa annak a kb. 400 metrokocsinak amit szintén nemrégen vettek az alig 30 km hosszu metrohalozatra. Egyelöre egy teherpalyaudvaron pihennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!