Letartóztatták a volt lesothói first ladyt

2020. június 03. 12:35

Azzal vádolják, hogy bérgyilkosokat fogadott fel a volt lesothói kormányfő előző felesége, Lipolelo Thabane meggyilkolására.

2020. június 03. 12:35

Letartóztatták Maesaiah Thabanét, Lesotho volt miniszterelnökének, Thomas Thabanének a feleségét, akit azzal vádolnak, hogy köze volt az egykori kormányfő előző feleségének meggyilkolásához – közölte a helyi rendőrség szerdán.

A nő február óta óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett. Ezt a lehetőséget a lesothói fellebbviteli bíróság eljárásrendi hibára hivatkozva megvonta tőle. Maesaiah Thabane június 6-ig új óvadékkérelmet adhat be. A nőt azzal vádolják, hogy bérgyilkosokat fogadott fel a volt lesothói kormányfő előző felesége, Lipolelo Thabane meggyilkolására, akit maserui otthona közelében lőttek le 2017 júniusában. Az ügyben a 80 éves Thomas Thabane is gyanúsított, miután kiderült, hogy a bűntény helyszínén használták a telefonját. A pár tagadja, hogy köze volt a gyilkossághoz.

Thomas Thabane május 19-én lemondott, hogy lezárulhasson a botrány miatt kirobbant belpolitikai válság a kétmilliós afrikai országban. A több mint három éve hatalmon lévő Thabanétól az őt ért vádak miatt pártja és a koalícióban lévő többi politikai erő is megvonta támogatását, és erőteljes nyomást gyakoroltak rá, hogy önként váljon meg tisztségétől. Thabane azonban mindvégig ellenállt. Ügye a koalíció széthullásához vezetett, miután kiderült, hogy nincs már kellő parlamenti támogatottsága az ország további irányításához. Utódja Moeketsi Majoro addigi pénzügyminiszter lett.

(MTI)

(Fotó: AFP)

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. június 03. 20:49
Bástya elvtársnak Lesothóban nem volnának önértékelési zavarai. Na meg a kedves nejének sem.
u.cserkész
2020. június 03. 16:32
Akkor most melyik négernek van igaza, ha fehér nincs benn a történetben??
MayorAnna
2020. június 03. 13:52
A raSSzizmus vírusa Afrikát sem kíméli-avagy: fekete afrikai, fekete afrikainak-minden hÍresztelés ellenére-kivájja a szemét.
nick89
2020. június 03. 12:49
Nálunk ezért belügyminiszter lehetne. Pláne, ha vannak emberei pokolgépes merényletekhez meg van pár jugoszláv típusú kézi rakétavetője... Esetleg ért az olajszőkítéshez, borpancsoláshoz, nagybani csempészethez, drogokhoz satöbbi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!