Teherán távozásra szólította fel a nyugati országokat

2019. július 12. 10:11

Irán szerint a külső erőknek el kell hagyniuk a régiót, hiszen a környező országokkal fenn tudják tartani a térség biztonságát.

2019. július 12. 10:11

Irán felszólította a brit Királyi Haditengerészetet, hogy bocsássák szabadon az általuk lefoglalt panamai zászló alatt hajózó szingapúri cég által üzemeltett iráni hajót – adta hírül a The Guardian. Az esetről itt írtunk bővebben. 

„Ez egy veszélyes játék, és vannak következményei... az elfogás ürügyei nem valósak... az elfogott tankerhajó elengedése minden ország érdeke” – mondta a külügyminisztérium szóvivője, Abbasz Muszavi. Irán figyelmeztet, amennyiben nem engedik el a hajót, az ország válaszintézkedéseket foganosít. „A külső erőknek el kell hagyniuk a régiót, hiszen Irán és a környező országok fenn tudják tartani a térség biztonságát” – tette hozzá Muszavi. 

Irán és a nyugati országok között tovább eszkalálódik a helyzet, az egy héttel ezelőtti tankerelfogást követően tegnap Irán megpróbált elfogni egy brit olajszállítót, erről itt írtunk, ezután pedig Teherán tagadta a vádakat, erről itt olvashatnak. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almafa
2019. július 13. 15:22
Érdekes, nálunk senki sem akar írni a valóságról. - Az iráni tanker megállítása egy sima kalózakció volt, a nemzetközi jog meggyalázása, az erősebb jogán. - A tankert nem az EU Szíria ellenes szankciói miatt állították meg. Egyébként Iránnak mi köze van ahhoz, hogy az EU nem kereskedik Szíriával? A hajón rakétákat és rakéta irányító rendszereket keresnek, amiket Irán nyilván a Hezbollahnak szánt. Hogy találtak-e? Nem fogják megmondani. Ha találtak, akkor jó volt a Moszad információ, ha nem, akkor felültették a teljes Izrael-USA-UK sort.
Akitlosz
2019. július 12. 15:32
"panamai zászló alatt hajózó szingapúri cég által üzemeltett iráni hajót " amelynek ukrán a legénysége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!