Börtönben marad az egyik legismertebb német holokauszttagadó

2018. augusztus 03. 15:59

Az idős nő szélsőjobboldali körökben ismert honlapján „a történelem felülvizsgálatának” képviselőjeként és az „igazság rendíthetetlen harcosaként” mutatkozik be.

2018. augusztus 03. 15:59

Folytatnia kell szabadságvesztés büntetése letöltését Németország egyik legismertebb holokauszttagadójának, Ursula Haverbecknek – mondta ki a szövetségi alkotmánybíróság egy pénteken kihirdetett határozatában.

A testület elutasította a 83 éves nő alkotmányjogi panaszát, amelyben a többszörösen büntetett holokauszttagadó a véleményszabadságra hivatkozva támadta meg az ellene az egyik ügyében, 2016 novemberében a Verden városi bíróságon hozott ítéletet. 

Az alkotmánybíróság közleménye szerint a holokauszt tagadása bizonyítottan hamis tényállítás, amelyet a panaszos az ügyében eljáró bíróságok megállapítása alapján szándékosan tett, mindez pedig nem fér össze a véleményalkotásnak és a vélemények terjesztésének az alaptörvényben garantált szabadságával. Ezért nincs helye a panasznak, és a panaszosnak le kell töltenie jogerősen kiszabott büntetését.

Ursula Haverbecket két év szabadságvesztésre ítélte a verdeni bíróság egy szélsőjobboldali folyóiratban közölt cikkekben tett holokauszttagadó állítások miatt. A döntést az idén februárban megerősítette a cellei tartományi felsőbíróság, az ítélet így jogerőssé vált. Az elítélt májusban kezdte meg a büntetés letöltését.

Ursula Haverbecket többször elítélték már holokauszttagadás miatt, de börtönbe most került először. Szélsőjobboldali körökben ismert honlapján „a történelem felülvizsgálatának” képviselőjeként és az „igazság rendíthetetlen harcosaként” mutatkozik be. Férjével, az 1999-ben elhunyt szélsőjobboldali aktivista Werner Georg Haverbeckkel 1963-ban Vlothóban megalapította a Collegium Humanum nevű szervezetet, amely a holokauszttagadók gyűjtőhelye volt. A szervezetet 2008-ban betiltották.

A holokauszt zsidók államilag tervezett és rendszerbe szervezett üldöztetése és megsemmisítése volt a náci rezsim idején Németország és csatlósai által. A kifejezés görög eredetű, jelentése: teljesen elégő áldozat. A holokausztnak hatmillió áldozata van.

(MTI)

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2018. augusztus 05. 15:55
""nem duzur az ellenség, hanem azok, akik előre kitervelten, évszázadok óta, a kereszténység ellen dolgoznak." Azok kik? Te miről beszélsz? " Azt kérdezed, kiről, kikről beszélek? Ez komoly? Pl. Lula da Silváról. Akit azért puccsoltak meg, mert BRIC-országként, le akart szakadni a dollárról. Ezek az erők dolgoznak a kereszténység ellen évszázadok óta. " A BRIC szót Goldman Sachs 2001-től használta elsőnek. Goldman Sachs bebizonyította, hogy mióta gyorsan fejlődnek 2050-re a BRIC országok (Brazília, Oroszország, India és Kína) egyesített gazdasági eredményei túlszárnyalhatják a napjainkban leggazdagabbnak számító országok által jelenleg leadott teljesítményt. " Mai hír: "A brazil Munkáspárt a bebörtönzött Lula da Silvát választotta elnökjelöltjének"
annamanna
2018. augusztus 05. 14:38
Azt kérdeztem, a nácik mivel vádolták őket. Pestisjárvánnyal? Gyenge terméssel? Múltkor még vallási okokat emlegettél, a vallásuk miatt lettek a nácik áldozatai. Szóval miért is? Épp elég hangosan elmondták. Vagy erről a keresztény ismerőseid nem beszéltek, anélkül pedig honnan is tudhatnád.
Rasdi
2018. augusztus 05. 13:08
"...Ilyen kisérlet pedig az elmúlt 73 évben soha nem történt meg" De történtek részletekre vonatkozó kísérletek, de részben "holokauszttagadás" néven börtönbüntetés (pl. Irwing Ausztriában), részben "akadémikus" elhallgatások, lekezelések, perifériára szorítások stb. lettek a következmények. Aki vonatkozó tudományos területeken élni akar, az "beáll a sorba".
Rasdi
2018. augusztus 05. 12:57
"...Isten Szent Lelkét nem utasította semmire." Hogy is utasította volna, amikor a Szentháromságban egy volt vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!