Theresa May aggályait hangoztatta Trumpnak az amerikai importvámok miatt

2018. március 05. 07:08

Mélységesen aggódik Theresa May a kilátásba helyezett amerikai importvámok miatt.

2018. március 05. 07:08

A brit kormány „mélységes aggodalmának” adott hangot vasárnap Theresa May az amerikai elnök által az acél- és alumíniumimportra kilátásba helyezett 25, illetve 10 százalékos büntetővámok miatt.

A brit miniszterelnök a Downing Street tájékoztatása szerint telefonon tárgyalt az ügyről Donald Trumppal, akinek kijelentette: a globális többletkapacitások megoldásának egyetlen lehetséges módja a többoldalú fellépés, mivel ez szolgálja az összes érintett ország érdekeit.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint May és Trump tárgyalt a szíriai válságról, és egyetértettek abban, hogy a szíriai főváros Kelet-Gúta nevű – a szír kormányerők által ostromlott – peremkerületében humanitárius katasztrófahelyzet alakult ki.

A brit kormányfő és az amerikai elnök közösen vallott véleménye szerint „ezért a szívfacsaró emberi szenvedésért” óriási felelősség terheli a szíriai rezsimet és fő támogatóját, Oroszországot.

A Downing Street tájékoztatása szerint a brit kormányfő és az amerikai elnök egyetértett abban is, hogy Oroszországnak „és másoknak, akiknek szintén befolyásuk van a szíriai rezsimre”, haladéktalanul cselekedniük kell az erőszak megállítása és a polgári lakosság védelme érdekében.

(MTI)

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2018. március 05. 12:08
Mindig ez van a szabadkereskedelemmel, összekeverednek az össze nem illő dolgok.
br-o
2018. március 05. 09:11
"Ezért a szívfacsaró emberi szenvedésért” inkább felelősek az I. Vh. utáni osztozkodás francia és angol lebonyolítói, akik a határokat anno meghúzták.
gonterl
2018. március 05. 08:19
Ő csak fekete öves, de én fekete öltönyös vagyok. A vámok majd megmutatják, hogy az öv, vagy az öltöny győzött-e?
néhai Ch.Pilot
2018. március 05. 07:14
Thjeresa May még vámmentesen sem kellene senkinek. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!