Jeruzsálemi főmufti: A muszlimok visszatérhetnek imádkozni az al-Aksza mecsethez

2017. július 27. 11:07

Felszólította a jeruzsálemi főmufti a muszlim híveket, hogy térjenek vissza imádkozni az al-Aksza mecsethez, miután az izraeli hatóságok eltávolítottak minden újabban telepített biztonsági eszközt a szent helyhez vezető utakról.

2017. július 27. 11:07

A jeruzsálemi főmufti felszólította a muzulmán hívőket, hogy térjenek vissza imádkozni az al-Aksza mecsethez, miután helyreállt a július 14-i merényletet megelőző állapot, mert az izraeli hatóságok eltávolítottak minden újabban telepített biztonsági eszközt a szent helyhez vezető utakról – jelentette csütörtökön a helyi média.

Mohamed Husszein azután hozta meg döntését, hogy az izraeli hatóságok szerda éjjel muszlim hívők „Allahu Akbar” üdvrivalgásai közepette elszállították Jeruzsálem óvárosából már nem csak a fémdetektoros biztonsági kapukat és a kamerákat, hanem leszerelték még azokat az állványokat is, amelyekre korábban a kamerákat rögzítették. A Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet „Izrael feletti hatalmas, történelmi győzelemnek” nevezte a történteket. „Népünk történelmi győzelmet aratott Izraelen, a hadseregén és a kormányán”– jelentette ki a Hamász csütörtökön kiadott közleményében.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2017. július 27. 12:24
Hát... ahogy én a zsidókat ismerem, meg fogják oldani a biztonsági ellenőrzést, csak legfeljebb még úgyabbul...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!