Terrortámadás a Champs-Elysées-én is

2017. június 20. 07:39

Csendőrségi kisbuszba hajtott hétfőn délután egy férfi autójával a párizsi Champs-Elysée-n. Az elkövető meghalt, de azonosították.

2017. június 20. 07:39

A hétfő délutáni órákban egy férfi autójával csendőrségi kisbuszba hajtott Párizs 8. kerületében a Champs-Elysée-n. A járókelők és a csendőrök közül nem sérült meg senki, de a gázoló férfi belehalt súlyos sérüléseibe.

Az autó a becsapódás után kigyulladt és gyanús narancssárga füst ömlött belőle – írja a Le Monde. Az autóban gázpalackokat, egy kalasnyikovot és egyéb fegyvereket, két mobiltelefont és egy laptopot találtak. A Le Monde szerint a járműben elég gázpalack volt ahhoz, hogy környezetét is felrobbantsa. 

Az autóban talált papíroknak köszönhetően hamar azonosították az elkövetőt: az Ile-de-France-i születésű Adam D. 31 éves, a Francia Hírügynökség (AFP) megerősítette, hogy szalafista családból származik. Egy közeli forrás szerint 2015-ben feleségével és gyerekeivel Törökország területére látogatott. A francia hatóság terrortámadásként kezeli az ügyet, a terrorelhárítási részleg pedig megkezdte a vizsgálatot.

Őrizetbe vette a rendőrség A. Dzaziri volt feleségét, bátyját és sógornőjét, amikor a Párizstól harminc kilométerre délre található Plessis-Paté nevű településen lévő otthonában tartottak házkutatást – írja a Hirado.hu. Édesapját hétfő este vették őrizetbe, amikor megérkezett a házba. A francia származású szalafista férfi egyébként nem büntetett előéletű, de radikális nézetei miatt már szerepelt a titkosszolgálatok nyilvántartásában.

Dzaziri apjának elmondása szerint a férfinek volt fegyverviselési engedélye, képzett lövész volt, hiszen rendszeresen járt lőgyakorlatra. 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. június 20. 13:54
A probléma Micronnyi: A nagyi megoldja....fűzőjét!
atila68
2017. június 20. 09:16
Álprobléma, megmondták, hogy álprobléma.
makapaka2
2017. június 20. 08:51
Újra csak a szerencsének köszönhető egy terrorakció kivédése, de a szarháziaknak a magyar kormányt kell állandóan bírálnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!