Breaking: Robbantottak a brüsszeli reptéren

2016. március 22. 08:42

A CNN és a BBC közlése szerint két robbanás történt a brüsszeli repülőtéren az egyik terminál indulási oldalán. A repülőteret evakuálják, szemtanúk beszámolói szerint sok a sérült és eszméletlen ember a helyszínen. Eddig tizenhárom halottról tudni. Belga médiajelentések szerint öngyilkos merénylet történt, a robbanások előtt lövések is eldördültek és arabul kiabáltak.

2016. március 22. 08:42

A BBC és a CNN közlése szerint robbanás történt a brüsszeli repülőtéren: a CNN két robbanásról számolt be, a BBC szerint az egyik terminálnál, az indulási oldalon történtek robbantások.

Meg nem erősített hírek szerint az egyik robbanás az American Airlines check-in pultjához közel történt. Szemtanúk azt mondták a belga médiának: sok sérültet és eszméletlen embereket láttak, a robbantás kitörte az ablakokat.

Közösségi médiabeszámolók szerint az emberek pánikban vannak és menekülnek a reptérről, amit amúgy is evakuálnak. A közösségi médiában megjelent képeken az is látszik, ahogy füst száll fel a terminál épületéből.  A reptér egyelőre zárva marad.

Brüsszelben épp pár napja kapták el Salah Abdeslamot, akit a novemberi párizsi iszlamista terrortámadások megszervezésével gyanúsítanak. 

Frissítés:

Belga hírügynökségi közlések szerint a robbanások előtt lövések dördültek el és valaki arabul kiabált. 

A robbantásnak tizenhárom halottja van és mintegy 35-en megsérültek.

Belgium egész területére a korábbi 3-asról 4-esre, a legmagasabb szintűre emelték a terrorkészültségi fokozatot.

Frissítés 2.:

A VRT belga közszolgálati tévé úgy értesült: öngyilkos merénylet történt a repülőtéren.

Az EU-intézmények dolgozóit arra kérték a hatóságok, hogy maradjanak otthon, miután az EU-negyedhez közel egy metróállomáson is robbantás történt.

A VRT úgy tudja, az ULB egyetemet is evakuálják.

Összesen 361 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2016. március 22. 21:07
Emlékszem, Kadhafi figyelmeztetett. Hogy az arab tavasz mogott az AL-Kajda, az Iszlám testvériség és egyéb terrorszevezetek is állnak. Figyelmeztetett arra is, hogy az általa vezetett Líbiai rendszer a gátja az Afrikai vándorlásnak, hogy o vedi Europát az Afrikai bevándorloktol. Akkoriban azt hittuk, hogy ez csak egy suket duma, hogy védje saját hatalmát és rendszerét, így létrehoztuk a légtérzárat és a NATO gépek segítettek a lázadoknak gyozni. 2011 után sok lázado Szíriában folytatta. Az EU-s politikusok azt mondták, Kadhafinak mennie kell. Késobb azt mondták, Asszadnak mennie kell. Asszad egyenlore maradt, de mentek a migránsok. Akkoriban még nem tudtuk, hogy vannak szokások, melyeket jo lenne betartani. Pld. azt, hogy nem piszkáljuk a darázsfészket csak azért, mert nem tetszik darázsfonok. A darázsfonokot ugyan ki lehet piszkálni, de akkor kipiszkáljuk a darazsakat is.
Agnieszka
2016. március 22. 12:16
Van egy tája a világnak, amelyben néhány ország fantasztikus jólétben, anyagi biztonságban él. Igaz, részben annak az árán is, h. a családok létre sem jönnek, a gyermekek meg sem születnek. Vannak tájak, ahol NEM lehet élni, háborúk (nem mellékesen a gazdagok által gyártott, értékesített fegyverekkel vívják őket), klíma változás (ennek az oka is részben a gazdagok termelése, életmódja), de ott bőségesen születnek gyermekek. Miután a közlekedés, az információ szerzés korántsem akkora gond már, mint évtizedekkel ezelőtt, sőt, milliók útra kelése egyes országok számára még kívánatos is, elindult a népvándorlás, mindazzal, ami ezzel jár, keletről, délről. A nyugati társadalmak két világégésből azt tanulták meg, h. a "civilek" ölése megengedhetetlen, a fájdalom, a felelősség elviselhetetlen, így nagyjából az maradt, h. bénán nézzék a folyamatot. A menekülő józan ész nevében először a kicsi Magyarország volt képes NEM-et mondani, azóta a kerítések gyarapodnak, de nem biztos, h. ez elég lesz a kétségbeesett, félrevezetett és tömegesen érkező déliek és keletiek megállítására. A német ügykezelés katasztrofális, a törökökkel való bazári alkudozás szerintem NEM hoz majd megoldást. Nagyon hiányoznak a meg nem született gyermekek. Jobb lenne a "menekültek" integrálási tervei helyett a gyermeket nevelők óriási anyagi hátrányait a nem nevelőkhöz képest a társadalom költségén, adókból működő állami segítséggel minden elképzelhető módon és mértékben enyhíteni és tudatosítani az emberekben, h. az élet normális rendje és menete a felelősséget vállalva gyermekekben folytatódás is. A természet irtózik az űrtől.
malakka
2016. március 22. 11:17
Nem értem ezt a nagy sivalkodást...Belgiumban teljesen rendben van az oktatás, nem? Naugye. A fontos dolgokat kell nézni.
pollip
2016. március 22. 11:08
Van két magyar sérült, azt mondják, egyik sem súlyos szerencsére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!