Több szórakozóhelyről is kitiltották a migránsokat Németországban

2016. január 24. 12:47

A menekülthullámmal párhuzamosan megszaporodott a szexuális zaklatások száma a németországi Freiburg több szórakozóhelyén, ezért több szórakozóhelyről is kitiltották a migránsokat, adták hírül német lapok vasárnap.

2016. január 24. 12:47

Nem engedik be a menedékkérőket a németországi Freiburg több szórakozóhelyére nők elleni szexuális zaklatásokról és lopásokról szóló panaszok miatt, írták német lapok vasárnap. A Baden-Württemberg tartományi egyetemváros legkevesebb hat éjszakai szórakozóhelyén változtatták meg a belépési szabályokat a menekülthullám miatt. 

Egyes helyekről kitiltották a menekülteket, menedékkérőket, máshol csak bizonyos rendezvényekre - például reggae-koncertekre - engedik be őket, és van olyan klub is, ahová újabban tagsági kártyával lehet belépni, és csak az erőszakot, a szexizmust és a diszkriminációt elutasító emberek lehetnek tagok. A szórakozóhelyek üzemeltetői a változtatásokat azzal indokolják, hogy a menekülthullámmal párhuzamosan megszaporodott az incidensek száma, még nemi erőszak kísérletéről és késes támadásról is beszámoltak vendégek. 

A rendőrség a lopásokat leszámítva nem értesült arról, hogy több atrocitás történik, mondta a Badische Zeitung című lapnak a freiburgi belváros rendőrörsének vezetője, megjegyezve, hogy a szexuális zaklatások esetében magas lehet a hatóságok által nem ismert ügyek száma, mert az éjszakai életben sok ilyen ügyet barátok vagy kidobóemberek közreműködésével „rendeznek”. Az mindenesetre feltűnő, hogy emelkedik a szórakozóhelyről szórakozóhelyre vonuló, férfiakból álló csoportok száma. „Ha sok embert nem engednek be helyekre, akkor agresszívak lesznek és a probléma áthelyeződik az utcára” - tette hozzá. Elmondta, hogy a rendőrség több igazoltatással reagál a helyzetre. 

A freiburgi önkormányzat  szociális ügyekért, kultúráért és társadalmi integrációért felelős vezetője hírportálokon idézett nyilatkozatában azt mondta, az önkormányzatnak nincs tudomása arról, hogy „akut problémáról” van szó. Egyben felhívta a figyelmet a diszkrimináció tilalmára, amely a vendéglátóhelyekre is vonatkozik, és elmondta, hogy a mintegy 230 ezer lakosú Freiburgban elhelyezett nagyjából 3 ezer menedékkérő túlnyomó többsége „rendesen” viselkedik, de „fekete bárányok” mindenütt vannak.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chack
2016. január 24. 22:17
Miért is menekültek el hazájukból? A háború meg az üldözések miatt? Akkor húzzanak el egy csendes helyre, ahol magukban sirathatják az eltékozolt hazájukat, ne pedig szórakozni akarjanak menni! Ha pedig annyira vidámak, utazzanak haza az országukba, és harcoljanak a szabadságukért! Ha sikerül, lesz hol (meg egymás közt, azonos kulturális közegben)szórakozniuk.
tango47
2016. január 24. 20:56
Nem menedéket kértek, hanem szórakozási lehetőségeket?
bunko_jobbos
2016. január 24. 20:40
Mit szól ehhez az esélyegyenlőségi hivatal? Mert nálunk ilyet ezt nem lehetne csinálni.
hartnesz
2016. január 24. 17:02
ficki-ficki kultúra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!