Márciusig biztosan maradnak a katonák Brüsszel utcáin

2016. január 22. 17:53

A belga kormány döntése értelmében a fokozott terrorkészültség miatt legalább március 1-ig maradnak a járőröző fegyveres katonák a brüsszeli utcákon.

2016. január 22. 17:53

A fokozott terrorkészültség miatt legalább március 1-ig maradnak a járőröző fegyveres katonák a brüsszeli köztereken a belga kormány pénteki döntése értelmében. Az intézkedés keretében ezer katonát mozgósítottak, közülük egy időben legfeljebb hétszázan fognak az utcákon szolgálatot teljesíteni – tájékoztattak a hivatalos közleményben. A belga fővárosban emellett továbbra is fokozott rendőri jelenlétre kell készülni.

A hatóságok január 8-án jelentették be, hogy marad a hármas terrorfenyegetettségi fokozat Belgium egész területén. A hármas „súlyos” szint, s azt jelenti, hogy a fenyegetés továbbra is jelentős és a terrortámadás veszélye „lehetséges és valószínű”.

Elengedtek egy gyanúsítottat 

Ugyancsak pénteken szabadon engedték a novemberi párizsi merényletekkel kapcsolatban őrizetbe vett egyik gyanúsítottat Belgiumban. A szövetségi ügyészség közlése szerint a marokkói származású, de belga állampolgárságú Ayoub Bazarouj ellen elegendő bizonyíték hiányában ejtették a gyilkosság és terrorcselekmény végrehajtása miatt felhozott vádakat. A 22 éves férfit jelenleg terrorszervezetben való részvétellel vádolják.

Eric Van Der Sypt, a vádhatóság szóvivője szerint Bazaroujt azzal gyanúsítják, hogy segítséget nyújtott a párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjének, a jelenleg is szökésben lévő Salah Abdeslamnak. A fiatalember ügyvédje azt közölte, hogy ügyfele csak a környékről ismerte Abdeslamot, de nem voltak közeli viszonyban.

A francia fővárosban tavaly november 13-án hét helyszínen elkövetett merényleteknek 130 halálos áldozatuk volt.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hartnesz
2016. január 22. 19:08
Willkommen in EU
eldugult szívcsakra
2016. január 22. 19:00
Szimbolikus, hogy idáig jutott EU... Adminisztratív központjában a hadseregnek kell vigyázni a biztonságra. Ez minősíti az EU vezetést és az egész túlfizetett bürökrata siserehad teljesítményét is. Hiába van a függöny mögött az amerikaik európai "segítőkész ügyködése", Brüsszel bizonyítványát ez nem magyarázza, az Európa érdekeinek elárulásából sportot csináló junckerek, schulzok, tuskok felelőssége megkérdőjelezhetetlen. Európa nem az EU-t jelenti. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
teljesenertelmetlen
2016. január 22. 18:27
Akkor ez már az Orbán-diktatúra, faszkalapkáim?
néhai Ch.Pilot
2016. január 22. 18:18
Utána visszavonulnak, és feladják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!